Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 31. svibnja, oko 22.50 sati, u Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, u prometu su kontrolirali vozača bicikla.

Pritom su utvrdili da je 39-godišnji biciklista pod utjecajem alkohola. Alko testom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1.98 promila.

Policijski službenici su 39-godišnjaka zadržali u službenim prostorijama policije do otriježnjenja te protiv njega podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Policijski i carinski službenici su dana 30. svibnja, oko 22 sata, na odmorištu Dragalić pored autoceste A3, kontrolirali osobni automobil Turskih registracijskih oznaka i broja, kojim je upravljao 61-godišnjak te su u unutrašnjosti vozila pronašli 120 kutija raznih cigareta, koje je 61-godišnji vozač unio u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši mjerodavnim tijelima. Zajedničkim radom policije i carine, također na istom odmorištu, oko 23.30 sati, prilikom nadzora teretnog vozila Srbijanskih registracijskih oznaka i broja, pronađeno je 3210 kutija raznih cigareta, skriveno u tovarnom prostoru, koje je 33-godišnjak neprijavljeno unio u Republiku Hrvatsku. Protiv 61-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene su prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

Komentari
Prethodni članakPjesnički susreti u Gradskoj knjižnici
Sljedeći članakProjekt Matice umirovljenika, LAG-a i Udruge gluhih i nagluhih – “Aktivne zlatne godine”