Na sredini puta između Nove Gradiške i Slavonskog Broda, 18. prosinca 2021., svečano je otvoren kafić Beluga, House of Music. Ovaj prostor predstavlja savršen spoj izvrsne glazbe, ugodne atmosfere te elegantnog dizajna do najsitnijih detalja. Kafić je idealno mjesto za uživanje u odličnoj kavi, okupljanje s prijateljima ili održavanje poslovnih sastanaka. Vikendom postaje oaza gdje možete pobjeći od poslovnih obveza i uživati u druženju do ranih jutarnjih sati.

Priču o otvaranju ovakvog lokala na našim prostorima donosi nam mladi ambiciozni par iz Oriovca. Njihova vizija i predanost stvaranju ove jedinstvene destinacije pokazuju kako je Beluga ne samo mjesto za opuštanje već i simbol odlične glazbe, elegancije i društvene zajednice. Njihova priča započinje s kupnjom zgrada u Ulici Mate Grabrića, nasuprot željezničkog kolodvora. Unatoč brojnim prijedlozima o mogućim svrhama tih prostora, u početku su ih koristili za različite potrebe, ali bez dugoročnih planova i ozbiljnijih ulaganja.

“Kako smo svoj privatni i poslovni put pronašli u Oriovcu, naša želja je bila stvoriti nešto što bi mlade zadržalo u Oriovcu. Kao mladi, uvijek smo razmišljali o tome gdje izaći i kako se opustiti. Živimo u udaljenim mjestima od gradova, a prijevoz je često bio izazov. Kako pronaći mjesto za opuštanje i zabavu ako moramo pola sata putovati do kluba? U isto vrijeme, naglasak na zdravom načinu života i treninzima sve više se integrirao u naše svakodnevne živote” navode vlasnici.

Ubrzo su donijeli hrabar odlučujući korak – otvoriti prostor koji bi zadovoljio potrebe bliske zajednice. Uz fokus na zdravom životu, druženju i zabavi, željeli su stvoriti nešto novo i inovativno u Oriovcu. Ova odluka nije bila samo investicija u posao, već i doprinos razvoju lokalne zajednice te poticanje vizije o kvalitetnijem načinu života.

Prvim korak u ostvarivanju njihove vizije bilo je otvaranje teretane 3. ožujka 2018. S ponosom je predstavljen Fit 2 Play, teretana smještena unutar prostora bivše tvornice Oriolik. Teretana je opremljena najsuvremenijim spravama koje omogućuju različite oblike tjelesne aktivnosti, bilo da se radi o funkcionalnom treningu, mršavljenju, fitnessu ili klasičnom bodybuildingu. Nakon toga, započeli su radovi na otvaranju kafića „Beluga“ u Oriovcu, gdje su struktura i izgled kafića te noćnog kluba pažljivo planirani. Prostor je temeljito izoliran vrhunskim građevinskim materijalima kako bi se neometano obavljala djelatnost. Za svaki detalj i opće uređenje, odgovoran je bio Igor Hlišić, interni dizajner obrta FORMLAB. Kafić je službeno otvoren 18.12.2021. godine.

Kafić nudi širok asortiman napitaka, obuhvaćajući tople napitke i raznovrsnu ponudu alkoholnih pića. U njihovoj raznovrsnoj ponudi ističe se i jedna od najboljih ruskih votki, Beluga koja upravo nosi ime samog kafića. Prateći najnovije trendove, posebice u kontekstu noćnog života, petkom i subotom atmosferu podižu najbolji DJ-evi s područja Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Đakova. Uz njih, nastupaju i omiljeni bendovi s lokalnog područja.

Kafić nudi širok asortiman napitaka, obuhvaćajući tople napitke i raznovrsnu ponudu alkoholnih pića. U njihovoj raznovrsnoj ponudi ističe se i jedna od najboljih ruskih votki, Beluga koja upravo nosi ime samog kafića. Prateći najnovije trendove, posebice u kontekstu noćnog života, petkom i subotom atmosferu podižu najbolji DJ-evi s područja Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Đakova. Uz njih, nastupaju i omiljeni bendovi s lokalnog područja.

Posebno su zadovoljni svojom radnom ekipom, ističući kako imaju 5 stalno zaposlenih konobara koji su odlično organizirani. Najvežnije im je da se svi dobro slažu i međusobno surađuju. “Funkcioniramo kao jedna velika obitelj, svaki veći događaj rješavamo dobrom organizacijom.” Njihovu povezanost i odličnu atmosferu možete popratiti i putem društvenih mreža Instagram i Facebook gdje su aktivni.


Mladi dolaze iz različitih područja, uključujući Nove Gradiške, Slavonski Brod, Požegu i Pleternicu. Beluga, house of music, prepoznata je kao mjesto koje okuplja mlade ljude uz odličnu atmosferu i glazbu. Ovog Božića organiziraju “Advent u Belugi” 03.12.2023., gdje će, uz redovnu zimsku ponudu kuhanog vina i čokolade, posluživati hot dog i fritule. Ove godine posjetitelji će imati priliku kušati i kuhani Aperol Spritz. Tijekom Božićnih blagdana, u Belugi će organizirati dolazak Djeda Božićnjaka koji će dijeliti poklone najmlađim gostima.

Trenutno proširuju svoj prostor putem vanjske terase na kojoj će izgraditi vanjski šank. Ovaj prostor bit će dostupan za najam za različite proslave i prigode, povezan s unutarnjim dijelom kafića kako bi se osigurao dodatni prostor vikendom. Ako niste do sada, pravo je vrijeme da posjetite ovo mjesto koje će kroz koji dan postati oaza Božićnog duha.

Komentari
Prethodni članakGrad Nova Gradiška: Postavljena punionica za električna vozila
Sljedeći članakJoš jedan filmski hit u Kinu Nova Gradiška: Bazen beskraja