AUTOR:     Višnja Mikić   

      U subotu, 21. siječnja, u Batrini je održano tradicionalno, treće po redu „Antunovo s „Golubicama“. Naime, Ženska pjevačka skupina „Golubice“ djeluje pri batrinskoj  Udruzi „Sveti Antun“, pa zajedno organiziraju  zimsku antunovsku manifestaciju.

         Program je u batrinskom domu počeo zajedničkim nastupom crkveog zbora župe Blažene Djevice Marije Nova Kapela, pod ravnanjem č.s. Samuele Markanović  i „Golubica“. Pjevali su pjesme svetom Antunu, zaštitniku Batrine.

         U ime organizatora sve je pozdravila članica „Golubica“, Dragica Sušac. Uslijedio je lijep i raznovrstan program KUD-a „Dragalić“, koji se predstavio pjesmom „Slavonijo, najljepša zemlja si ti“, zatim autorskom –   „Dragaliću, lijepo ti je ime“ te pjesmom „Neven vene“. Koreograf društva je Zvonko Šantić.Nastupila je zatim Muška pjevačka skupina KUD-a „Matija Antun Relković“ Davor, čiji je voditelj Zvonko Dević. Izveli su pjesme „Padaj, kišo, nemoj na konjara“, „Slavonijom polegla je magla“ i „U Davoru, pokraj crkve svetog Jurja“. Domaće društvo, „Šokadija“ iz Batrine, na čijem je čelu Tomislav Duić, a voditeljica Branka Peh, otpjevalo je pjesme „Kolendari“ i „Nije jorgan perina“.Nekoliko pjesama otpjevale su zatim „Golubice“, a svoj nastup zaključile su lokalnim Bećarcima, uz TS „Stare kandžije“.

KUD „Vrbje“, čiji je voditelj Zvonko Šantić,  predstavila je Mješovita pjevačka skupina pjesmama „Savo vodo“, „U mliku mati me umiva“ i „Dođi, drugo, na divane“.Batrinske “Golubice“ na njihovim nastupima često je uz gitaru pratio Boris Tomac. Na „Antunovu s „Golubicama“ Boris je sa svojim bratom Zoranom i uz pratnju gitara pjevao zabavne skladbe „Stari Pjer“ Ivice Percla i „Pismo“ Drugog načina.Program su zaključili članovi KUD-a „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša. Preddstavila se Ženska pjevačka grupa uz tamburaški sastav, uz vokalnu solisticu Valentinu Džinić i dirigenta Antuna Baću.

Na scenu su zatim izašli svi izvođači programa i zajedno otpjevali nekoliko pjesama, a onda je druženje nastavljeno uz  TS„Stare kandžije“.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakProslava Vinkova uz HSLS, u Bećarskoj kući u Podvinju
Sljedeći članakTražite posao? Bolnica “Sveti Rafael” na Strmcu traži medicinske sestre, tehničare, kuhare i kuharice