Iako nas u moderno vrijeme bundeve asociraju na “Noć vještica”, one su daleko od epiteta vještice, jer dok kesten slovi za princa jeseni, ovoj izdašnoj namirnici brojni tepaju kako je kraljica jeseni. Bundeva se može spremiti na razne načine, od jednostavnog pečenja u pećnici, preko sočne bučnice, narančaste energetske bombe u  obliku bučine juhe, do raznih kolača i torti. Mi smo se pomaknuli malo dalje u istraživanju i isprobavanju recepata i otkrili mousse od bundeve koji gotov je za svega 5 minuta.

Ukusan, a jednostava, brz i bez puno sastojaka mousse od bundeve odlučili smo podijeliti s Vama. 

Sastojci:

225 grama pirea od bundeve
300 ml tučenog vrhnja
2-3 žlice meda
žličica vanilije
žličica mješavine začina (cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić) – ovisno što imate, volite i želite ubaciti
prstohvat soli
nasjeckani orasi/lješnjaci/bademi po želji

Priprema:

Pireu od bundeve dodajte 220 ml tučenog vrhnja i začine te blendajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu nalik na mousse.

Mousse prelijte u šalicu,  na vrh stavite ostatak tučenog vrhnja i pospite nasjeckanim orašastim plodovima. U slast!

 

Komentari
Prethodni članakVrijeme i dalje iznadprosječno toplo, no nazire se promjena
Sljedeći članakUpoznajte bračni par Zubić: “Umirovljeničke dane iskoristili smo za pokretanje OPG-a”