Kuglači novogradiškog „Obrtnik-BAM-a“ osigurali su kolo prije završetka jesenskog dijela natjecanja u Županijskoj kuglačkoj ligi Brodsko-posavske županije titulu prvaka.

Pobjedom nad momčadi INE na gostovanju u Slavonskom Brodu rezultatom 3:5 „obrtnici“ su došli do svog četrnaestog prvenstvenog boda. S obzirom da se radilo o srazu vodećih momčadi lige očekivala se velika borba i puno bolji rezultati od onih koji su zabilježeni u zapisniku utakmice. Kod naše momčadi bodove su osvojili Damir Lovrić, Vladimir Bemko i Damir Pavić koji je s 520 oborenih čunjeva bio najbolji pojedinac susreta. Domaćine je predvodio Filip Filipović sa 496 čunjeva. Na koncu je ostvarena pobjeda od 46 čunjeva razlike, što je bilo i više nego dovoljno za ovu vrlo važnu pobjedu.

S obzirom da su se u ovom kolu poklopili još neki rezultati (remi Buxe i Regoča) glavni obrtnikovi rivali, brodske momčadi Zanatlija, Buxa, Regoč i INA, našle su se na pet odnosno šest bodova zaostatka za Novogradiščanima.

U posljednjem kolu koje će se održati narednog vikenda naša momčad će biti slobodna. Za Obrtnik nastupa zimska pauza koju će Klub nastojati iskoristiti na što bolji način. U planu je da se do 18. siječnja 2015., kada je predviđen nastavak prvenstva, održi nekoliko treninga na kuglani HŽ-a u Slavonskom Brodu i potom nastavi s pobjedama.

Na kraju treba istaći kako je unatoč svim nedaćama Obrtnik „preživio“ zahvaljujući radu uprave na čelu s predsjednikom Josipom Tokićem, potpredsjednikom Josipom Janečekom i tajnikom Brankom Simićem. Uz njih veliki teret iznijeli su i sami igrači na čelu s trenerom Željkom Zborilom.

Autor: KK Obrtnik-BAM

Komentari
Prethodni članakNovogradiškoj djeci na dar za Dan grada i blagdan sv. Nikole
Sljedeći članakProf. dr. Tomislav Ivančić: 5 poruka blagdana Svih svetih