11. i 12. travnja 2024. na SRC Veruda u Puli održalo je državno Prvenstvo u atletici za osnovne i srednje škole, pri čemu su učenice gradske Osnovne škole Ljudevita Gaja, predvođene Nikom Vlaović, Gabrielom Pajić, Mirnom Gmajnić, Tinom Zavžel, Nolom Babić. Iris Brkanac, Dorom Švaić, Helenom Šurkalović, Tiom Ivanišević i Rafaelom Baković, osvojile su odlično 12. mjesto i ponosno predstavile našu županiju, grad i školu. Prvenstvo se sastojalo od šest disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a to su: trčanje, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje vorteksa i štafeta.

Natjecatelje je popratio velik broj gledatelja.

Učenici su bili izvanredni u svojim nastupima, pokazujući ne samo fizičku snagu i vještinu, već i mentalnu izdržljivost. Njihova strast i predanost su bili očiti u svakom koraku, skoku i bacanju. Bili su inspiracija jedni drugima i svima prisutnima! S obzirom da su u našem sastavu bile djevojčice šestih i sedmih razreda i na natjecanju su osvojile odlične plasmane, veselimo se sljedećoj godini i novim sportskim uspjesima. Mentorica je učiteljica Marina Holenda.

Izvor: Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakOd 22. do 27. travnja provodi se preventivno sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024. godine”
Sljedeći članakJosip Karakašić iz Bodovaljaca: Kapetan duge plovide na stranoj kompaniji