U prostoru Turističke zajednice Grada Nova Gradiška održano je zanimljivo putopisno predavanje Novogradiščanina Karla Abramovića „Antarktičke priče“ koji je ispričao svoje pustolovine na putovanju do ovog ledenog kontinenta. Taj put, naglasio je, traje dugo i pun je izazova. Ipak, za sve avanturiste koji se usude otići na ovakvo zanimljivo putovanje, iskustvo je za cijeli život.

Ovo je bilo njegovo drugo putovanje na Antarktiku, ovoga puta, kako kaže, potpuno drugačije iskustvo jer se našao u ulozi voditelja putovanja.

-” Putovanja su moja opsesija još od malih nogu. Oduvijek su me fascinirale zastave svih država. Znao sam i znam još uvijek nabrojati sve države i njihove zastave. Stalno sam visio oko globusa i maštao da jednog dana budem na tim mjestima. Sjećam se kad sam bio u školi i kad bi ispitivali što želiš biti kad odrasteš, većina dečki uvijek je govorila da žele postati jednog dana vatrogasci, piloti, astronauti… Moji odgovori su uvijek bili turistički vodič ili sportski komentator.“– kaže nam Karlo.

Ovaj mladi, strastveni putnik i avanturist, poznat po svojim neobičnim putovanjima, proveo je publiku na kroz ledene prostranstva Antarktike. Predavanje je započelo prikazivanjem spektakularnih fotografija koje su prikazivali ljepote netaknute prirode, neizmjerne snježne površine, veličanstvene ledenjake i ovaj predivan kontinent, nastavljeno je kroz razgovor s publikom.

Otkrio je kako već planira nova putovanja i avanture, te kako se nada da će njegova priča inspirirati i druge da slijede svoje snove, bez obzira koliko oni izazovni bili. „Mene zanima cijeli svijet. Na listi želja mi je svaka država. Svijet je velik i toliko je toga što se može vidjeti i doživjeti.“ – dodaje Karlo.

“Antarktičke priče” Karla Abramovića još jednom su pokazale kako je putovanje puno više od pukog kretanja iz jedne točke u drugu – ono je doživljaj koji nas mijenja, obogaćuje i inspirira.

 

Komentari
Prethodni članakOskar znanja za Ansambl flauta Glazbenog odjela Osnovne škole “Mato Lovrak”
Sljedeći članakDanas se obilježava Dan hrvatskih branitelja Općine Rešetari