“Daj, Bože zdravlja”, izreka je koju često spominjemo i izgovaramo bezbroj puta, kako u svakodnevnom životu, tako i u dobrim željama za svaku novu godinu. A novu 2024. godinu dočekala je i baka Alojzija Vincetić iz Giletinaca koja je u srijedu napunila punih sto godina! Okružena prijateljima, obitelji i osobljem Doma “Naš novi dom” vlasnice Vesne Rukavina, uz tortu, cvijeće i šampanjac proslavila je svojih sto ljeta. Kroz život joj nije bilo lako, bila je domaćica, trudila se prehraniti obitelj i svoja dva sina i uvijek kroz život koračati pozitivno i s dobrim duhom.

Takva je ostala i danas, vesela, vedra duha, i danas se voli družiti i popričati sa svojim novim prijateljima iz doma. Zadovoljna je, kaže, novim domom, tu ima sve što joj treba, voli pogledati televiziju, vijesti, poneku seriju i porazgovarati s osobljem i stanarima doma. U posljednje vrijeme zdravlje je ne služi baš dobro, imala je nekoliko operacija, amputirana joj je noga, ali neda se naša Alojzija, ide dalje s osmijehom u svaki novi dan.

A koji je njen recept za ovako dug životni vijek?!

– Radite, samo radite, tako sam i ja cijeli život , pa ćete kao i ja dočekati sto godina – s osmijehom nam kaže Alojzija.

 

 

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Mato Lovrak susreli se s književnikom Jadrankom Bitencom
Sljedeći članakOkučani, Nova Gradiška: Uhićen još jedan krijumčar; s 3,15 promila upravljao traktorom