Jučer je održana 6. sjednica županijskie skupštine čiji je dnevni red sadržavao 42 točke. Na samom početku sjednice, nekoliko vijećnika je izrazilo primjedbe na dužinu dnevnog reda. Ipak, dnevni red je, od ukupno 40 nazočnih vijećnika, usvojen sa 27 glasova ZA i 13 protiv. Zapisnici sa prethodne dvije sjednice usvojeni su jednoglasno.

Aktualni je sat obilježio veliki broj vijećničkih pitanja vezanih za, redom: problem sufinanciranja prijevoza učenika – putnika srednjih škola u Sl. Brodu, lokaciju za deponiranje otpada sa područja grada Sl. Broda, ukidanje nekih voznih linija vlakova na relaciji Novska – Strizivojna te Strizivojna – Šamac, status i nadležnost nad osnovnom školom u Ruščici, rebalans Proračuna i otplatu kredita pojedinim tvrtkama, listu dobitnika studentskih stipendija, pritužbe ravnatelja škola uzrokovanih preporukama nadležnog županijskog upravnog odjela, spajanje naselja Cernička Šagovina na vodovodnu mrežu, instaliranje nove verzije programske podrške računala županijske uprave, konstituiranje Parlamenta mladih Sl. Broda, moguće poskupljenje smještaja u domovima za starije i nemoćne te proširenje smještajnih kapaciteta istih, financijsku pomoć Županije za obilježavanje obljetnice stradanja žrtava u Bleiburgu, adaptaciju i dogradnju zgrade Gimnazije Nova Gradiška, ocjenu i smjernice u vezi stanja Sušionice u Vrpolju, opstanku policijske postaje u Okučanima, spremnosti Županije za kandidiranje projekata prema kohezijskim i strukturnim EU- fondovima, dodjelu državnih bespovratnih sredstava putem programa Poduzetnički impuls, pravni postupak o ukidanju novogradiške bolnice, aktualno stanje u poljoprivredi i pravnu mogućnost osnivanja agencije za pomoć malim poljoprivrednicima.

Uz nabrojana pitanja ranije prijavljena 22 vijećnika za raspravu, naknadnom odlukom i usuglašavanjem klubova vijećnika, odlučeno je da se nastavi “Aktualni sat”. U nastavku je bilo riječi o slijedećem: zapošljavanju u županijskoj upravi, prijevozu učenika od željezničkog kolodvora do Ekonomsko-birotehničke škole u naselju A. Hebrang, županijskom linijskom prijevozu učenika, te lokacijama autobusnih stajališta u Sl. Brodu, nadležnosti županijskih razvojnih dokumenata- Županijske razvojne strategije i Strategije ruralnog razvoja, pripremi i upućivanju projekata prema ministarstvima, problemu odlaska i napuštanja mladih iz županije, obnovi osnovne škole u Oriovcu, izgradnji vodovodnog sustava i sustava odvodnje sa pročistačem otpadnih voda u općini Cernik, cijeni smještaja u domu za starije i nemoćne, naknadi za prijevoz župana, glavnom projektu za gimnaziju u Novoj Gradiški, prijedlogu županijske mreže škola, koncesijama i kriterijima određivanja granica lovnog područja za pojedine lovačke udruge, saniranju klizišta Sibinj – Grgurevići i ceste u ulici M. Gupca, izgradnji i obnovi školsko – športskih dvorana u Sikirevcima i Vrbovi, ukidanju selskih pučkih škola, problemima lokalnih komunalnih tvrtki koje se bave vodoodvodnjom.

Autor: bpz.hr

Komentari
Prethodni članakProljeće s Vesnom Krmpotić
Sljedeći članakGostovanje u Rumunjskoj