Traktorista zadržan u policiji na otriježnjenju

Prilikom nadzora prometa, dana 23. ožujka, u 23.25 sati, u Adžamovcima, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, kontrolirali su 58-godišnjeg vozača traktora. Utvrdili su da isti upravlja traktorom pod utjecajem alkohola (s 1,77 promila alkohola u organizmu) i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Alkoholizirani vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te protiv njega policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjeni prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici preuzeli minobacačku minu i ručne bombe

Dana 23. ožujka, oko 12.30 sati, policijske službenike u Policijskoj postaji Okučani, nazvao je 64-godišnjak, koji je prilikom obrađivanja poljoprivredne površine na oranici uočio minsko eksplozivno sredstvo. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu su na mjestu pronalaska utvrdili da se radi o minobacačkoj mini (kalibra 60 mm), koju su na siguran način preuzeli i uništili na najbližoj pogodnoj lokaciji.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su i danas na siguran način preuzeli dvije ručne bombe. Jednu je pronašla osoba sa područja Općine Stara Gradiška, a radi se o ručnoj bombi M75 bez inicijalnog dijela i eksploziva, dok je drugu bombu pronašla osoba sa područja Općine Davor, te također pozvala policiju

Komentari
Prethodni članak35 godina uspješnog poslovanja obitelji Prstačić
Sljedeći članakNoćas prelazimo na ljetno računanje vremena