Većina uspješnih poslovnih priča krenula je iz ljubavi. Upravo tako je započela i ona obitelji Prstačić iz Nove Gradiške. Naime, njihov obrt Moira proslavio je 35 godina rada i postojanja. Ova obiteljska tvrtka sa sjedištem u Novoj Gradiški s radom je krenula 1988. godine kada su ju osnovali Željko i Snježana Prstačić. Danas nastavljaju obiteljsku tradiciju pa uz njih poslovanje vodi i njihova kći Ajna Prstačić Vuković. Dobro su poznati po kvaliteti odjeće koju proizvode, a upravo je kvaliteta materijala i proizvoda ono na čemu sve ove godine inzistiraju.

Kako nam je ispričala Ajna, sve je krenulo iz hobija njezine majke Snježane. “Ona je oduvijek voljela sebi kreirati i šivati robu. Najprije je plela iglama za pletenje, ručno i od toga su krenuli prvi, unikatni puloveri. Polako se to širilo i krenule su narudžbe. Prvo u što su uložili bio je mali, kućni pletaći stroj koji se ručno povlači. Zatim su odlučili ići korak dalje i kupili su prvi industrijski stroj za pletenje. I to je bio početak njihove poslovne priče.” – kaže Ajna.

Uskoro je uslijedilo i otvaranje prvog butika u Novoj Gradiški u ulici Maksimilijana Benkovića, kasnije u Požegi te Slavonskom Brodu.
“Međutim, nakon što je krenula navala kineske i jeftine robe na tržištu, shvatili smo da se s maloprodaje bolje okrenuti veleprodaji. Odlučili smo doći do većih kupaca diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji. Veleprodajom smo se bavili zadnjih desetak godina, ali nedostajalo nam je nešto što bi upotpunilo priču vezanu uz pleteninu.”- nastavlja Ajna. To je bio povod da svoj asortiman nadopune kvalitetnom odjećom izrađenom od prirodnih, pamučnih materijala koja čini njihovu proljetnu i ljetnu kolekciju. Želja im je bila proizvode učiniti dostupnima i Novogradiščanima stoga su u ulici Ivana Gorana Kovačića 4, uz tvornički pogon otvorili i prodavaonicu.

Danas, u suvremeno opremljenom proizvodnom pogonu s industrijskim strojevima, izrađuju kvalitetnu odjeću kontinuirano prateći modne trendove. Sve sirovine i materijali od kojih izrađuju odjeću provjerene su kvalitete, osiguravaju udobnost i ugodu prilikom nošenja. “Ono čime se cijelo vrijeme vodimo i što nas održava na tržištu je što ulažemo u kvalitetu. Kvalitetu materijala, kvalitetu izrade odjeće, da ona bude postojana dugo godina. Kupci se vraćaju kada vide da je to vesta koju mogu nositi i prati deset godina, a da ona ostane u izvornom stanju, to je ono što ih privlači našim proizvodima. ” – ističe Ajna. Proizvode je moguće kupiti po pristupačnim cijenama, a ono što posebno ističu su i realne veličine odjeće. ” Naša veličina 38 je zaista 38, ne 32, a u ponudi imamo modele i brojeve svih veličina. Gledamo da naši proizvodi budu za sve generacije i sve tipove tijela, radimo, kako smo to prozvali, modernu klasiku.” – naglašava.

Kako bi opstali na konkurentnom tržištu, odlučili su svoju proizvodnju modernizirati kupovinom stroja za vez kako bi taj dio posla mogli samostalno odrađivati i stvarati unikatne serije. Osim toga, prošle godine su uložili u veliki, industrijski stroj za digitalni tisak s kojim su svoju ponudu proširili i na darovni program. ” Došla sam na tu ideju jer već godinama surađujemo sa Slavonskim dućanom sa etno programom. Krenuli smo s krpama, pregačama, šalovima i sličnim proizvodima, a s digitalnim tiskom ostvarili smo mogućnost da sve bude prilagođeno željama kupaca.” – kaže ova mlada poduzetnica te dodaje: “Mi smo mali obrt, ali možemo puno toga odraditi. Svoj proizvod radimo od početka do kraja i na to smo ponosni.”

Kako bi proslavili ovu veliku, 35. godišnjicu, u svom pogonu ugostili su DV Maslačak predškolsku skupinu “Cvjetići” koje su poveli na edukativno-zabavni obilazak gdje su ih upoznali sa svim koracima u nastanku njihove odjeće.

Čestitke obitelji Prstačić na 35 godina uspješnog poslovanja!

 

Komentari
Prethodni članakVeliki humanitarni koncert Petra Graše i gostiju uz Svjetski dan autizma
Sljedeći članakAdžamovci: Traktorista zadržan u policiji na otriježnjenju