U maloj gradskoj vijećnici jučer je (9. srpnja) održan sastanak o napretku EU projekta sustava vodoodvodnje i biološkog pročistača u naseljima Općine Rešetari. Na sastanku su bili nazočni Milan Mateša, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu; Anđa Ćurić Slunjski, voditeljica projektnog tima Hrvatskih voda; Josip Leko, predstavnik Ministarstva poljoprivrede; Davor Rukavina, direktor Slavče; gradonačelnik grada Nova Gradiška Željko Bigović, zamjenik načelnika Općine Rešetari Mladen Oršulić te načelnici jedinica lokalne samouprave koji su uključeni u projekt EU 39.

Općinu Rešetari čeka iznimno veliki posao kako projekt prema EU ne bi bio usporen zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u pet katastarskih općina na ukupno 550 katastarskih čestica.

Shodno tome, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga imenovao je članove povjerenstva na razini Općine za svaku katastarsku općinu koji će raditi na pojedinačnom ugovaranju i izvlaštenju kao i davanju prava služnosti za izgradnju na privatnim katastarskim česticama.

Plan završetka rješavanja pitanja imovinsko – pravnih odnosa je kraj kolovoza 2013. godine kako bi se što prije moglo nastaviti s apliciranjem prema EU fondovima

Autor: Općina Rešetari/ (S.R.)

Komentari
Prethodni članakNezaboravno ljeto u Balama
Sljedeći članakLjepota tradicije izražena glazbom, viđena dječjim očima