“Aktualni sat” današnje 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška i ovoga je puta bio prilika gradskim vijećnicima za postaviti pitanja iz područja svakodnevnog funkcioniranja Grada i gradskih vlasti. Na pitanja gradskih vijećnika odgovarali su gradonačelnik Vinko Grgić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Tomislav Sigurnjak i direktori gradskih tvrtki, dok je sjednicu vodila predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević.

Prije samog početka sjednice Gradskog vijeća, na vijećničku dužnost prisegnula je Sandra Petrović Đanić, jer je dosadašnja vijećnica Marija Bradašić Mikolčević, koja je postala ravnateljica Gradske knjižnice, podnijela zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje.

“Aktualni sat” je otvorio HDZ-ov Tomislav Bećirević i postavio pitanje o kojemu se ovih dana dosta govori u gradu, pitanje povećanja cijena vode. Kako je istaknuo, građane su neugodno iznenadili povećani računi za vodu, koji po njemu, iznose 70 posto. Također, postavio je pitanje zašto preko milijun 346 tisuća eura uprihodovanih sredstava koje je Grad ostvario više nego što je planirano, nije usmjereno u druge svrhe, može li se građanima vratiti novac i porez vratiti na 20 posto. Pitanje vijećnika Bećirevića prenosimo u cijelosti:

 

Odgovorili su mu gradonačelnik Vinko Grgić i direktor “Vodovoda zapadna Slavonija” Davor Rukavina. Evo pojašnjenja gradonačelnika Vinka Grgića:

 

Detaljno pojašnjenje o novim računima za vodu i koliko je, zapravo, voda poskupjela dao je direktor “Vodovoda zapadna Slavonija Davor Rukavina:

 

Odgovorom i pojašnjenjem nije bio zadovoljan vijećnik Bećirević, pa je svoje tvrdnje i potkrijepio:

 

Za riječ se javila i HDZ-ova Ljiljana Ptačnik. Stanje protupožarne sigurnosti u gradu te regulacija prometa na uglu Frankopanske, Ljubibratićeve, Cvjetne i Ulice Karla Dieneša bili su u fokusu njenih pitanja:

 

Što se tiče stanja protupožarne sigurnosti u gradu, provjerit će se i dostaviti potrebna informacija, a što se tiče regulacije prometa na navedenom raskrižju, gradonačelnik Vinko Grgić je odgovorio:

 

HDZ-ova Marija Mihaljević postavila je pitanje razmišlja li se o premještanju popularnog “buvljaka” na neku novu, primjereniju lokaciju te hoće li Grad Nova Gradiška sufinancirati dodatne školske materijale učenicima osnovnih škola. “Buvljak” bi se, kroz sljedećih mjesec dana trebao “preseliti” u prostor bivše vojarne, a Grad Nova Gradiška, kao i dosada, nastavit će pomagati školama s područja grada:

– Prošle smo godine opremili gradsku Osnovnu školu “Mato Lovrak” s ormarićima za odlaganje stvari, ove ćemo godine to učiniti i u školi “Ljudevita Gaja”. Također, pomagali smo u opremanju kabineta naših srednjoškolskih ustanova, tako ćemo, prema mogućnostima, nastaviti i dalje – odgovorio je gradonačelnik Grgić.

SDP-ova Ljepša Rakas Vujčić postavila je pitanje uređenja dječjeg igrališta u Kikićevom naselju te postoji li mogućnost da se postave kontejneri za jednokratne dječje pelene. Dječje igralište u Kikićevom naselju uskoro će biti uređeno, sredstava će biti osigurana današnjim rebalansom Proračuna. Što se tiče kontejnera za pelene, oni se mogu postaviti, ali to je miješani komunalni otpad i prema kategoriji svrstavanja opet će se odlagati na način kao i dosada.

Vijećnik s Nezavisne liste grupe birača nositelja Vinka Grgića, Marijan Radić postavio je pitanje hoće li nova ulica koja je izgrađena u južnom dijelu, nasuprot Radničkoj ulici dobiti ime i što se planira s njenim uređenjem. Također, zamolio je gradonačelnika da navede koji su gradski projekti u tijeku ili se namjeravaju realizirati. Evo odgovora gradonačelnika Vinka Grgića:

 

 

Gradsko vijeće Grada Nove Gradiške na 21. sjednici izglasalo je rebalans Proračuna, slijedi rasprava o radu gradskih ustanova.

 


Komentari
Prethodni članakUdruga “Pozitiva” otvara Savjetovalište za psihosocijalnu pomoć oboljelima od raka
Sljedeći članakNova Gradiška: uhićeni zbog narušavanja javnog reda i mira – jedan imao sjekiru drugi metalnu lajsnu