Ulaskom u eurozonu i uvođenjem nove valute poskupljenja su vidljiva na svakom koraku,a poskupjela su i brojna parkirališta u gradovima diljem Hrvatske.

U Novoj Gradiški cijene parkinga ne samo da nisu rasle već su nešto i jeftinije, naveo je to voditelj tehničkih poslova u tvrtki Eko Kong, Ivica Del-Vechio:

-“Mi smo s 1.9. objavili cijene u kunama i eurima i te smo cijene morali do 15.11 dojaviti tvrtki koja nam vrši usluge naplate i parkiranja i s tim datumom smo odlučili da sve cijene koje su u eurima, a ispadaju u centima zaokružimo na jednu decimalu. To je primjerice ono najbitnije za korisnike da satna parkirna karta putem aparata, sms-a ili aplikacije neće koštati 0,53 centa već smo je pustili na 0,50 centa. Znači prva zona 1 sat parkiranja od 1.1.2023. u Novoj Gradiški nije 0,53 već 0,50 centi što je jeftinije za nekih 0,23 lipe nego prije.”

No nije samo jednosatna karta parkinga zaokružena na jednu decimalu, već su tu praksu primijenili na sve karte:

-“Primjerice povlaštena karta za stanare koja je trebala iznositi 5,31 iznosi 5,30 ili godišnja karta umjesto 53,09 € iznosi 53,00 €.”

Kada su kovanice u pitanju najmanja koju će aparat prihvatiti je 5 centi, a osim karti za jedan sat moguće je uzeti za cijeli dan, mjesečne, polugodišnje i godišnje.

Zbog prilagođavanja aparata s kune na euro parkirnu kartu trenutno nije moguće uzeti preko aparata, ali moguće je uzeti preko sms poruke ili aplikacija za plaćanje.

-“Aparat je kao malo računalo i dijelove aparata smo poslali za Zagreb i imamo obećanje tvrtke koja nam radi tu konverziju da će do 16.1.2023. aparati profunkcionirati i moći će se plaćati samo u eurima. Nadamo se da će navedeni datum biti i ispoštovan. Do tada korisnici mogu koristiti uslugu SMS-a ili aplikacije Bmove ili Aircash, jer plaćanjem putem tih aplikacija nema nikakve naknade.

 

Komentari
Prethodni članakPrevaren putem društvene mreže: Građani, oprez!
Sljedeći članakU općini Nova Kapela kroz program „Zaželi” posao dobilo 30 žena