U prostorijama Crvenog križa Nova Gradiška jučer je održano dobrovoljno darivanje krvi. Akciji darivanja odazvalo se 29 osoba, od toga 17 muških i 12 ženskih.

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Stoga je važnost darivanja krvi izuzetno velika. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi. – poručuju iz Crvenog križa

Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.

Kako bi se zadovoljile sve potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvi i krvnim pripravcima, u suradnji s transfuzijskim službama, izrađuje se godišnji Plan prikupljanja krvi i kalendar akcija prema iskazanim potrebama zdravstva Republike Hrvatske, vodeći brigu da priliv krvi tokom godine dnevno i mjesečno bude kontinuiran i ravnomjeran. Godišnje se u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa prikupi oko 160.000 doza krvi, što iznosi 3,5 davanja na 100 stanovnika

Komentari
Prethodni članakKandidat HDZ-a Davorin Slišurić predao potpise: ”Bez ljudi, ni vodoskoci, ni ceste, ni staze ne znače ništa!”
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje: Dani gnjeva