Nakon iznimno uspjele, u subotu održane manifestacije, 4. razmjene voćnih plemki i sjemenja povrća, “Sačuvajmo stare sorte – Cernik 2020.”, članovi Udruge voćara i vinogradara iz Cernika nastavljaju s aktivnostima. Još pod dojmom ove jedinstvene edukativno stručne priče koja je poprimila međunarodni karakter i okupila šezdesetak izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske, kao i veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u zemlju i njene plodove, članovi ove vrijedne udruge ovo lijepo proljetno vrijeme iskoristili su za još jednu akciju. Pomogli su u orezivanju obiteljskog voćnjaka našeg kolege, jednog od inicijatora manifestacije „Sačuvajmo stare sorte – Cernik” i pokretača fb grupe „Sačuvajmo stare sorte”, novinara Vjeke Hudolina.

Vjeko je veliki zaljubljenik u prirodu, pa u svom voćnjaku ima preko 500 voćaka, među njima veliki broj starih sorti. Članovi udruge imaju jedinstveno pravilo, pomoći jedan drugome u svim većim poslovima. Tako je ekipa cerničkih vinogradara i voćara Mato Ordanić, Branko Sokić, Luka Zec, Tomo Žakić i predsjednik udruge Zvonko Živković pomogla Vjeki i njegovoj supruzi Anđi u orezivanju više od 500 voćaka u njegovom voćnjaku:

– Mi svojim članovima uvijek pomažemo. Vjeko je nama puno pomogao oko organizacije Četvrte razmjene plemki i sjemenja starih sorti voća i povrća, a mi njemu sada želimo pomoći u rezidbi – kaže predsjednik Udruge vinograda i voćara Cernik Zvonko Živković.

– Supruga Anđa i ja neizmjerno smo zahvalni cerničkim zaljubljenicima u vinogradarstvo i voćarstvo. Uz rezidbu smo se lijepo družili, razmjenjivali iskustva o voćarstvu, pa i dogovarali jesensku akciju – Izložbu plodova starih sorti voća i povrća koja će se održati u sklopu manifestacije “Dani cerničkog portugisca”. Sličan primjer dogodio se prije otprilike mjesec dana kada su nam u rezidbi bili Alen Uremović iz Zagreba i susjed Stjepan Oršulić, kojima također zahvaljujemo na pomoći. Ima li što ljepše od činjenice da te prijatelji nisu zaboravili – kaže Vjeko.

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiška udruga NG plus za pomoć nezaposlenima: Potpisan ugovor vrijedan gotovo 600 tisuća kuna!
Sljedeći članakForum žena SDP-a: Cvijeće za sugrađanke u povodu Dana žena