U skoro mjesec dana dugom programu povodom obilježavanja Dana grada Nova Gradiška velika važnost pridana je umirovljenicima grada koje je grad, kako darivao, tako i primao darove od istih.

Jedan od darova Grada umirovljenicima i umirovljenika gradu bilo je i tradicionalno predavanje njima, ali i osobama s invaliditetom na teme “Zadovoljni i radosni u trećoj životnoj dobi” i “Ljepše življenje invalidnih osoba” u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske-podružnica Nova Gradiška i Udruge tjelesnih invalida Nova Gradiška.

Tako su na predavanju s temama prilagođenim upravo umirovljenicima doktorice Ljepša Rakas Vujčić, Dijana Knežević Strinavić i specijalistica kliničke psihologije Ljiljana Lukaćević govorile o bolestima i liječenju lokomotoričkog sustava u srednjoj i starijoj životnoj dobi, dijalizi, te psihološkim potrebama i problemima osoba treće životne dobi. 

Zadovoljna odazivom na predavanje predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske-podružnica Nova Gradiška Vesna Valenta kazuje da uvijek može bolje i poziva umirovljenike da se priključe njihovim aktivnostima kako ovakvim otvorenim tribinama i predavanjima, tako i Udruzi Umirovljenika.

-“Važno se družiti, razmjenjivati dileme, probleme, biti kreativan, svatko je jak na nečemu, ima za nešto talenta, mi u Udruzi njegujemo talente, zabavljamo se, pjevamo, bivamo kreativni, idemo na izlete, piknike, sportske igre. Najgore se zatvoriti u kuću ili sobu, gledati serije i pustiti život da prolazi pored tebe”- istaknula je Valenta

Pozitivno stajalište propagira Valenta i u Udruzi tjelesnih invalida Nova Gradiška.

-“Nastojim i njih animirati, njima je teško, mnogi su nepokretni čak, ali nudimo im mentalnu podršku, tko može doći dolazi na druženje, dajemo im do znanja da nisu zapostavljeni, te ukazujemo da unatoč fizičkom hendikepu mogu biti sretni, zadovoljni i ponosni ljudi”- poručila je Vesna

Nakon predavanja “Zadovoljni i radosni u trećoj životnoj dobi” zaključila je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske-podružnica Nova Gradiška da je ona upravo to, zadovoljna onim čime ima i koga ima oko sebe. Neka tako ostane, poželjela je sebi, a svim svojim sugrađanima, posebice umirovljenicima blagoslovljene Božićne blagdane i sretnu Novu Godinu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOčekuje li nas snježni vikend?
Sljedeći članakBesplatan Wi-Fi uskoro dolazi u Općinu Rešetari