Jutarnja temperatura od -6 zamrznula je sva vjetrobranska stakla, ali i natjerala da grijanje u kućama i stanovima uključimo na maksimum. Pučka izreka ”Sveta Luce, ukaži mi sunce”, na koju je uoči blagdana Svete Lucije 13. prosinca volio podsjetiti nedavno preminuli Milan Sijerković, ove godine neće se ostvariti, jučer smo Svetu Luciju obilježili s temperaturom također od -6, a u nastavku ovoga tjedna meteorolozi predviđaju i snijeg. 

Meterolozi sa stranice vrijeme.net za danas najavljuju oblačno vrijeme sa snijegom u unutrašnjosti zemlje i kišom na Jadranu. Snijeg u gorskim krajevima može biti obilniji, a stvaranje snježnog pokrivača moguće je i u nizinama unutrašnjosti. Bit će vjetrovito i još hladnije. Jutarnje temperature od -6 do -1 u unutrašnjosti i od 3 do 7 na Jadranu. Najviše dnevne temperature od -2 do 2 u unutrašnjosti i od 5 do 10 na Jadranu.

Na kopnu će, tvrde meteorolozi, do nedjelje većinom biti oblačno uz snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, debljeg u gorju, danas dolazi više snijega u sjeverozapadnim krajevima. U subotu u gorju i na istoku zemlje. Od nedjelje stručnjaci predviđaju smirivanje i djelomično razvedravanje, ali uz vrlo hladna jutra.

Ana Bago Tomac, piše Jutarnji.hr, govoreći o najavljenom snijegu prognozira kako bi snježni pokrivač ponegdje mogao dosegnuti i pola metra.

Iako prognozi danas malo tko vjeruje jer je zbog promjena u prirodi rijetko precizna, a snijegu se uvijek ljepše iznenaditi, nego ga očekivati, dobro je ponekad, pripreme radi, poslušati i predviđanja stručnjaka.

 

Komentari
Prethodni članakAntonija Kraljić odlikovana Divom godine
Sljedeći članakZadovoljni i radosni u trećoj životnoj dobi su novogradiški umirovljenici