“Vatru gasi, brata spasi”, od davnina vatrogasno je geslo svih vatrogasaca, članova brojnih dobrovoljnih društava diljem Hrvatske. Njihova je uloga često neprocjenjiva i od presudne važnosti, stoga ljubav prema vatrogastvu treba razvijati od najranijih dana.

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina, danas se održava treći po redu vatrogasni kup, natjecanje namijenjeno vatrogasnom podmlatku u vježbama s brentačama.

Na natjecanju sudjeluje devet ekipa, što je do sad najveći broj, jer neki od DVD-a prijavili su i po dvije ekipe. 

DVD Vrbova, DVD Nova Gradiška, DVD Bodovaljci, DVD Godinjak, DVD Gornji Bogićevci, DVD Baćindol i neizostavni domaćini DVD Ljupina, odmjerit će snage u brentanju, ciljanju, preciznosti i svim ostalim tehnikama koje se moraju primjenjivati na natjecanju poput ovoga.

Kako i priliči, natjecanje je započelo minutom šutnje za sve preminule i poginule vatrogasce, te Hrvatske branitelje. Nakon toga sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je predsjednik DVD-a Ljupina, Zoran Gazibarić:

-Vjerujemo kako smo natjecanjem započeli tradicionalni vatrogasni kup. Prilika je to da se malo podružimo, zaigramo, veselimo se. Vidimo i da se djeca žele družiti. Na ovaj način samo produbljujemo suradnju između DVD-a s našeg područja.

I ove godine susret je podržao i Siniša Makovičić, predsjednik novogradiškog DVD-a, koji je prigodnim riječima otvorio Treći vatrogasni kup DVD-a Ljupina. 

-Hvala svim ekipama iz DVD-a koji su se odazvali ovome turniru. Ovime pokazujemo da će uvijek biti djece koja će biti dio DVD-a. Nije bitno tko je pobjednik ni koliko će nagrada osvojiti. Najvažnije je da se družimo, a ovakva natjecanja nas samo još više povezuju.

Nakon što se natjecanje privede kraju, domaćini su organizirali feštu od ribe i zabave, popularnu Fišijadu, koja će se održati na nogometnom igralištu NK ”Slaven” Ljupina. Početak kuhanja fiš paprikaša predviđen je za 17.00 sati, za dobru zabavu pobrinut će se grupa La boem, a za ljubitelje nogometa osiguran je i prijenos utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Nigerija. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakObilježen Dan općine Rešetari: Treća općina u Hrvatskoj koja je povukla najviše sredstava iz europskih fondova / foto
Sljedeći članakSvečano obilježen Dan Općine Okučani