Prva pomoć, zaštita zdravlja, dobrovoljno darivanje krvi, međunarodno humanitarno pravo, pomoć u lokalnoj zajednici, prikupljanje sredstava, poticanje na humanitarni rad i pomoć ljudima u potrebi samo su neke djelatnosti kojima se bavi Crveni križ, i to od svog osnivanja 1878.

Pozitivno je saznanje da je u ove djelatnosti uključen i veliki broj mladih. Po 14. put Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška danas je organiziralo Natjecanje mladih Crvenog križa Nova Gradiška. Natjecanje se održalo u novogradiškom Društvenom domu, a sudjelovalo je sedam ekipa. U samom programu održalo se natjecanje iz prve pomoći, prikaza ozlijeđenih te saniranje njihovih ozljeda, zatim iz povijesti hrvatskog i međunarodnog  Crvenog križa, natjecanje iz Međunarodnog humanitarnog prava, konvencijama o ljudskim pravima i pravima djeteta. Osim samog natjecanja cilj je i samo druženje i razmjena mišljenja među mladimo te usmjeravanje mladih u pravcu humanitarnog rada.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa. U kategoriji „mladeži“ prvo mjesto osvojila je ekipa novogradiške Gimnazije, a u kategoriji „pomladak“ prvo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole „Ljudevita Gaja“ Nova Gradiška. Oni će predstavljati svoj grad na međužupanijskom natjecanju koje će se u održati 21. travnja u Vukovaru.

Autor: Mario Trupinić

Komentari
Prethodni članakDan narcisa obilježen i u Novoj Gradiški
Sljedeći članakGodišnja skupština Udruge “Malčanske mačkare”