Zrinka Grgić je nova/stara predsjednica KUD-a “Tkanica” Okučani. Tako su odlučili članovi KUD-a na izborno-izvještajnoj skupštini koja je održana u subotu 14. travnja 2012. godine u Domu kulture u Okučanima.

Za predsjednicu Kulturno-umjetničkog društva “Tkanica” Okučani ponovno je izabrana Zrinka Grgić na izborno-izvještajnoj skupštini ove subote. Za dopredsjednike izabrani su Andrej Maras i Mara Klarić.

Na skupštini je bio nazočan 81 od ukupno 97 članova. Prilikom izvješća o radu u proteklih godinu dana istaknuto je da se rad društva odvijao kroz stariju folklornu sekciju, mlađu folklornu sekciju i tamburaško-harmonikašku sekciju. Nakon dosta godinu uspjeli su obnoviti mađu seksiju uzrasta od 6 do 12 godina, te je opstanak ovog društva u budućnosti osiguran. I protekle godine imali su puno nastupa, a izdvajamo gostovanja u Živinicama u Bosni i Hercegovini, Karinu i Kruševu (Zadarska županija), Jajcu u Bosni i Hercegovini, te nastup na Božićnom koncertu u Bapskoj. Zahvaljuju se Općini Okučani i općinskom vijeću na potpori bez koje KUD- ne bi mogao opstati.

Za ovu godinu planirani su nastupi u Okučanima, Derventi, Erdutu, Gornjim Bogićevcima, Sičama, Goricama (kod Sukošana) i Jajcu. Isto tako trebali bi tijekom ove godine započeti projekt međugranične suradnje. U tijeku je popis nošnji i instrumenata koji su u vlasništvu KUD-a, a do kraja godine dovest će se u funkciju i prostorije KUD-a.

Na sinoćnjoj skupštini nastupila je mlađa folklorna sekcija društva koja je za voj nastup dobila veliki pljesak od svih nazočnih.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakOd igle do lokomotive na novogradiškoj tržnici
Sljedeći članakMedicinski fakultet iz Osijeka i Opća bolnica Nova Gradiška potpisali sporazum o suradnji