Opća bolnica Nova Gradiška postala je još jedna gradska bolnica koja će surađivati s Medicinskim fakultetom pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Sporazum o suradnji između fakulteta i bolnice danas su potpisali dekan MedicinSkog fakulteta prof.dr.sc. Aleksandar Včer i ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Zoran Jukić. Cilj je ovog sporazuma buduće ulaganje i educiranje sadašnjih i budućih zdravstvenih djelatnika, u prvom planu – liječnika i studenata. Navedenim ugovorom utvrđena je suradnja i međusobna pomoć na područjima znanstvenog istraživanja, stručne suradnje, akademske nastave i razmjene iskustava. Riječ je i o budućem zajedničkom sudjelovanju na znanstvenim skupovima i prenošenju i podnošenju izvješća na znanstvenim skupovima, organiziranju simpozija, konferencija te seminara o temama od zajedničkog interesa. Ravnatelj Jukić istaknuo je kako su gradske bolnice do prije samo dvadeset godina na velike bolnice gledali kao gotovo nedodirljive utvrde, a sada se omogućava pristup bazama podataka za znanstvene i stručne informacije putem računalne mreže. Ovim će putem liječnici moći napredovati u akademskom zvanju, moći će  postati i suradnici fakulteta, a ostajat će u svojim gradovima što je prilika za zadržavanje liječnička u manjim sredinama. Studentima medicine to je mogućnost za napredovanje i u svojim sredinama, s prednošću da će imati uvid u rad velikih kliničkih centara, ali i manjih gradskih bolnice. Potpisivanju je bio prisutan i župan Brodsko – posavske županije Danijel Marušić u ulozi predsjednika Upravnog vijeća bolnice. Župan je potvrdio i nastojanja da slavonskobrodska bolnica dobije status kliničke bolnice. Kao gost potpisivanju nazočio je i prof.dr.sc. August Mijič iz Vinogradske bolnice u Zagrebu.

 

Ravnatelj, dekan i župan s nazočnima su ovom prigodom obišli i odjele novogradiške bolnice s ciljem upoznavanja sa stanjem opreme te kadrovima bolnice.

Autor: Mario Trupinić

Komentari
Prethodni članakZrinka Grgić i dalje predsjednica KUD-a “Tkanica” Okučani
Sljedeći članakNikola Lončarević ponovno izabran za predsjednika SKD Prosvjete Okučani