Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 91 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđeni PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (32), grad Nova Gradiška (10), općina Rešetari (7), općine Donji Andrijevci, Sibinj i Sikirevci (po 5), općina Garčin (4), općine Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oriovac i Velika Kopanica (po 3), općine Bebrina i Bukovlje (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Podcrkavlje i Vrpolje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 10.944, oporavilo se 10.179 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 558 na 564. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 434, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 815.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” preminula je jedna osoba (M – 1945.), a dvije su osobe preminule u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1933. i Ž – 1950.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 201. Hospitalizirano je ukupno 78 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 46 osoba, a u novogradiškoj bolnici 32 osobe. Na respiratorima je 15 hospitaliziranih osoba (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 12 osoba, a u novogradiškoj bolnici 3 osobe. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 873 osobe (72 osobe manje nego prethodni dan).

Stožer CZ BPŽ je, na danas održanoj online sjednici, zatražio od nacionalnog Stožera CZ produženje „Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije“ za naredna dva tjedna odnosno do 16. svibnja. Također, usvojen je i zaključak kojim se Brodsko-posavskoj županiji kao osnivaču svih osnovnih i srednjih škola na području BPŽ (osim osnovnih škola čiji je osnivač Grad Slavonski Brod) predlaže produženje postojeće odluke o organizaciji nastave u školama za naredna dva tjedna odnosno do 14. svibnja (online nastava po Modelu C za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih škola osim maturanata te nastava u učionicama za niže razrede osnovnih škola i maturante kao i za vježbe i praktičnu nastavu).

Komentari
Prethodni članakMario Vučinić kandidat za župana Izbornom povjerenstvu predao potpise podrške građana
Sljedeći članakNezavisna kandidatkinja Mirela Relković predala potpise