U utorak, 23. svibnja, 71-godišnjakinja s područja općine Cernik se odlučila na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policiju, koja je od nje preuzela: strojnicu “Pleter”, jednu pušku, četiri spremnika za pušku M70, tri spremnika za strojnicu “Pleter” i 694 komada puščanog streljiva cal 7,62, a koje je pronašla prilikom čišćenja podruma.

Također, jučer 60-godišnjakinja je došla na adresu Policijske postaje Okučani, te dragovoljno predala 35 komada streljiva 8mm, koje su preuzeli policijski.

 

Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju i pozovite policiju na 192!

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak. Nakon poziva policiji na 192, posebno obučeni  policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći će na adresu pronalaska u automobilu bez policijskih oznaka i u civilnoj odjeći, gdje će na siguran način  preuzeti oružje ili minsko-eksplozivna  sredstva.

Takvim pristupom osigurana je anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije potencijalna opasnost svedena je na najmanju moguću mjeru.

Komentari
Prethodni članakU subotu 3. lipnja otvaraju se Gradski bazeni, očekuje vas i zabavni program
Sljedeći članakEurostat: Gotovo trećina mladih u Hrvatskoj radi na određeno