NEDOZVOLJENO POSJEDOVAO ORUŽJE

Policijski službenici Postaje granične policije, jučer (14. travnja) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem naloga Županijskog suda iz Slavonskog Broda, pretražen je dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto slijedeće oružje koje je isti nedozvoljeno posjedovao: automatska puška PPS 43, kalibra 9 mm, 89 komada puščanog streljiva, kalibra 7,9 mm, 39 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 9 komada svjetlećeg streljiva kalibra 7,62 mm te 2 spremnika za automatsko oružje. Policijski službenici su sinoć u 20.30 sati, osumnjičenog 55-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predan mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

POLICIJSKI SLUŽBENIK UHVATIO VIŠESTRUKOG POČINITELJA PROMETNIH PREKRŠAJA U NOVIM PROMETNIM PREKRŠAJIMA

U Starom Petrovom Selu, dana 14. travnja, u 20.35 sati, policijski službenik Policijske postaje Nova Gradiška, koji je u tom trenutku bio u civilnom odijelu i izvan službe, uočio je osobni automobil, koji je prošao velikom brzinom iz smjera zapada prema istoku, te je vozač osobnog automobila istovremeno i naizmjenično palio i gasio svjetla na automobilu. Također je više puta zaustavljao osobni automobil te dovodio motor u gornju granicu okretaja (proklizavanje kotača). Po zaustavljanju osobnog automobila, utvrđeno je da se radi o alkoholiziranom 29-godišnjaku. Policijski službenik koji je uočio prekršitelja, odmah je pozvao kolege, policijske službenike Policijske postaje Nova Gradiška, koji su preuzeli daljnje postupanje. Alko testirali su vozača, kojom prilikom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 2,06 promila. Policajci su 29-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju, a prethodno su istoga pregledali liječnici te potvrdili da je sposoban za zadržavanje u policiji. Policijski službenici su 29-godišnjaka uz optužni prijedlog predali na daljnje postupanje u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Komentari
Prethodni članakJOSIPA LISAC u Slavonskom Brodu: Kupci koji su sačuvali ulaznice za originalni termin moraju ih zamijeniti za nove
Sljedeći članakUz Dan županije položeni vijenci u znak sjećanja na branitelje