Lovački savez Brodsko-posavske županije po četvrti je puta organizirao humanitarno natjecanje svojih udruga u kuhanju lovačkog čobanca kojemu je u Sibinju bila domaćin LU „Petnja“, a nastupilo je čak 30 ekipa, te gosti iz Osječko-baranjske županije. Prodajom čobanca brojnim posjetiteljima u sibinjskom parku prikupljena su sredstva za humanitarne potrebe Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ u tom mjestu.

Odlukom ocjenjivačkog povjerenstva na čelu s brodskim gastronomskim stručnjakom Mišom Balenom pobjednik je ekipa lovačke udruge “Graničar“ iz Starog Petrovog Sela (Ivan Jurasović, Vinko Jaušovec i Ivan Šajfar) sa 66,3 bodova, drugoplasirani je „Fazan“ iz Siča sa 65,5 bodova, te treći lovci „Orljave“ iz Slavonskog Kobaša sa osvojenih 62,3 boda.

Predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić, donačelnik općine Sibinj Tomislav Topalović i predsjednik „Petnje“ Ivica Rajković uručili su im pehare, kao i prijelazni pehar najboljim majstorima čobanca, a svi članovi tri najbolje ekipe primili su medalje.

Iduće godine domaćin 5. natjecanja u spravljanju čobanca bit će udruga „Vir“ u Velikoj Kopanici.

U zabavnom programu tijekom natjecanja i druženja nastupio je tamburaški sastav “Brand” iz Slavonskog Broda.

Autor: Jelenko Topić

Foto: Brodportal

Komentari
Prethodni članakPobjeda nogometaša “Slavena” iz Ljupine / foto
Sljedeći članakHrvatska pjevačka skupina “Slavča” uspješna na manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” / foto