Četiri strana državljana su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Obavljajući zadaće nadzora državne granice, sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku i suzbijanja krijumčarenja migranata, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 30. svibnja, kontrolirali su dva vozila mađarskih nacionalnih registracijskih oznaka i jedno vozilo njemačkih registracijskih oznaka te uhitili četiri osobe koje su pokušale prokrijumčariti strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U prvom slučaju je utvrđeno da je 19-godišnji državljanin Moldavije upravljao kombi vozilom mađarskih nacionalnih registracijskih oznaka te je prilikom vožnje unatrag sletio u kanal, gdje je došlo do samozapaljenja vozila zbog kvara na instalacijama. U vozilu su se nalazili strani državljani koji su prije zapaljenja vozila izašli na sigurno te nije bilo ozlijeđenih osoba.

Kontrolirano je i drugo vozilo mađarskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a kao putnik se u vozilu nalazio 21-godišnjak (obojica državljani Moldavije), dok je u blizini uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje, istoga dana oko 10 sati, na autocesti A3 kontroliran je kombi njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji njemački državljanin, dok se u unutrašnjosti nalazilo više stranih državljana koji su također nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Četiri strana državljana su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a..

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, primili, odnosno namjeravali u automobil primiti strane državljane s ciljem da ih prevezu u unutrašnjost Republike Hrvatske. Policijski službenici su četvoricu osumnjičenih uz kaznene prijave podnesene nadležnom DO, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakKombi s 40-ak migranata sudjelovao u prometnoj nesreći u Vrbovi
Sljedeći članakU Davoru blagoslovljen kip Srca Marijina