Povodom obilježavanja današnjeg Dana antifašističke borbe čelnici Brodsko-posavske županije i gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške uputili su građanima čestitke, koje u cijelosti prenosimo:

“U znak poštovanja za učinjene žrtve svima čiji su životi utkani u temelje slobodne Hrvatske utemeljene na antifašističkim tekovinama, svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan antifašističke borbe, 22. lipnja”, stoji u čestitki koju potpisuju predsjednik županijske Skupštine, Pero Ćosić i župan Danijel Marušić.

“Drage Brođanke i Brođani, u znak sjećanja na utemeljenje prve antifašističke postrojbe u okupiranoj Europi, danas, 22. lipnja, obilježavamo Dan antifašističke borbe. Antifašizam, od samih svojih začetaka, predstavlja simbol snažne želje za demokracijom i zaštitom ljudskih vrijednosti te promicanjem mira i tolerancije.
Uz posebnu zahvalnost onima koji su sudjelovali u stvaranju temelja državne suverenosti na kojima je izgrađena današnja samostalna Republika Hrvatska, u svoje osobno ime i u ime Gradske uprave Grada Slavonskoga Broda čestitam vam Dan antifašističke borbe.”, poručio je gradonačelnik Slavonskog Broda, dr. Mirko Duspara.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan antifašističke borbe. Dan antifašističke borbe ispunjava nas ponosom i obvezuje da trajno čuvamo antifašističke vrijednosti kao dio demokratske vrijednosti. Antifašizam je dio moderne civilizacije i današnje Europe te demokratskih vrijednosti kao što su mir i sloboda, tolerancija, vladavina prava i poštivanje slobode svakog pojedinca. Kao takav utkan je u temelje hrvatske državnosti”, čestitka je Grada Nove Gradiške, iza koje stoje gradonačelnik Vinko Grgić, dogradonačelnica Vesna Đapić i predsjednik Gradskog vijeća dr. Zoran Jukić.

Komentari
Prethodni članakPREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković uputio je ČESTITKU, u povodu Dana antifašističke borbe 22. lipnja.
Sljedeći članakPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan antifašističke borbe / Foto