U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška, ravnatelj Dario Pauković potpisao je ugovore sa 30 teže zapošljivih žena sa područja općina Davor, Dragalić i Vrbje koje su ujedno i ciljana skupina.
U sklopu ovog Projekta, koji će trajati 8 mjeseci, 30 teže zapošljivih žena će pružati pomoć i podršku starijim i /ili nemoćnim osobama, za sveukupno 180 krajnjih korisnika.
Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.483.200,00 kuna.
Partneri na Projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška – Hrvatski zavod za socijalni rad, Općina Davor, Općina Dragalić i Općina Vrbje.
Projektom se želi pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, kao i rješavanju problema socijalne isključenosti i niske razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općina Davor, Dragalić i Vrbje.
Komentari
Prethodni članakPOU AMC: Razvoj inovativnih metoda učenja korištenja pametnih tahografa u svrhu jačanja procesa digitalizacije i dekarbonizacije prometa
Sljedeći članakNajavljen bogat glazbeni program NG LJETA 2023.