Ovaj Božić i adventsko ozračje u našem gradu bi trebali biti posebni. Najavljeno je to u Turističkoj zajednici Nove Gradiške na tiskovnoj konferenciji upriličenoj kako bi najavili predstojeća događanja uz tradicionalnu manifestaciju „Advent u našem gradu”.

Kako ističe Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nove Gradiške, sve kreće u subotu, 30. studenog otvorenjem klizališta koje će ovoga puta biti postavljeno u središtu Gradskog parka, ali će biti zaleđen i dio staza u ovom prepoznatljivom simbolu našeg grada.

– Mi ćemo pokušati park pretvoriti u čarobnu šumu u kojoj će, vjerujemo, uživati svi posjetitelji, od najmlađih do najstarijih. Otvorenje klizališta bit će u 17,00 sati, a za program otvorenja su zaduženi članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

U 19,00 sati kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije upalit ćemo prvu adventsku svijeću, a nakon toga uslijedit će koncert Gradske glazbe Nova Gradiška.

Događanja će se odvijati tijekom cijelog Adventa. Svaki dan će biti sadržaji za djecu u kući Djeda božićnjaka. U suradnji s Društvom Naša djeca, Rođendaonicom, roditeljima organizirat ćemo brojne radionice za djecu; izrade božićnih ukrasa, pisanja pisama Djedu božićnjaku, pečenja kolača… Organizirat ćemo i humanitarnu akciju prikupljanja igračaka…

Tu će biti i maskote za djecu te brojni sadržaji koji će, vjerujemo, razveseliti naše najmlađe.

Svake subote palit ćemo adventsku svijeću kod župne crkve, nastupat će udruge s našeg područja, umirovljenici, Župni pjevački zbor, Vokalna skupina „Aurora”, HPD „Graničar”. Program će se nastavljati koncertima Gradske glazbe i Barbare Dautović Španović, a sve će okončati koncertom Yakke „Sretan Božić i Nova Gradiška”.

Advent će se završiti tradicionalnim Adventskim sajmom koji će se održati 20. i 21. prosinca u novogradiškom Društvenom domu. Već sada imamo prijavljeno pedesetak izlagača, pozivamo sve obrte, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, da nam se pridruže i u ovom dijelu – kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nove Gradiške.

Uz Turističku zajednicu, u manifestaciju se i ove godine uključio Grad Nova Gradiška:

– Iz godine u godinu kao Grad želimo sve više sredstava uložiti u ovu manifestaciju i program maksimalno obogatiti. Tako smo i ove godine uveli određene novine, uglavnom, pozivam sve žitelje našeg grada, županije, ali i ostalih mjesta da budu naši gosti – kaže zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

U manifestaciju će se uključiti i Udruženje obrtnika Nova Gradiška. Kako ističe Tomislav Šimić, predsjednik, normalno je da se novogradiški obrtnici žele uključiti u ovu manifestaciju:

– Prikazat ćemo rad naših obrtnika, ugostitelja, OPG-a. Prilika je ovo da se povežemo, prezentiramo naš rad i obogatimo turističku ponudu – kaže.

 

Komentari
Prethodni članakOkupile se žene poduzetnice: U Hrvatskoj je 22 % tvrtki i 34 % obrta u ženskom vlasništvu
Sljedeći članakNa pomolu velika promjena: MUP više neće izdavati vozačke dozvole?