Sinoć je u restoranu “Slavonski biser” održana 3. Skupština Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

Predsjednik Udruženja, Tomislav Šimić, kroz Dnevni red je, zajedno s članovima Skupštine komentirao i obrazložio aktivnosti koje su imali u 2015. godini. Naglasio je kako su nakon nekoliko pasivnih godina pokrenuli aktivnosti vezane uz smanjenje visoke stope nezaposlenosti, sivu ekonomiju, ali i školstvo. Naime, još više žele sudjelovati u kreireanju školskog programa, kako bi se dobila kvalificirana radna snaga, a ne višak koji odlazi na burzu. Također, osvrnuli su se i na razne namete koje imaju, ali i nerazumijevanje politike za male obrtnike koji su nositelji svih sfera društvenog života. Bez obrtnišva nema ni novca kojim se financiraju razne civilne i kulturne udruge.

Stoga, cilj im je vratiti gradu Nova Gradiška staru slavu po kojoj je bio i poznat, kao grad obrtnika i radnika.

Udruženje obrtnika Nova Gradiška promiče obrt i obrtništvo, usklađuje, zastupa i predstavlja obrtnike i ostale članove Udruženja i njihove zajedničke interese na području grada Nove Gradiške i općina: Cernik, Davor, Dragalić, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Rešetari, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo i Vrbje.

Sjedište Udruženja je u Novoj Gradiški, Ulica slavonskih graničara 20.

Zadaci Udruženja jesu da na svom području: promiče obrt i obrtništvo; daje stručnu pomoć pri osnivanju i poslovanju obrta; usklađuje, zastupa i štiti interese svojih članova pred tijelima jedinica lokalne samouprave; omogući protok svih informacija jedinstvenog komorskog sustava prema svojim članovima, poglavito u svezi sa strukovnim pitanjima te pravima i dužnostima članova; obavlja poslove u području obrazovanja i osposobljavanja za potrebe obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva, osobito u razvijanju sustava cjeloživotnog učenja i mobilnosti; organizira strukovni rad kroz cehove, kao i putem odbora, komisija i drugih radnih tijela; raspravlja o svim strukovnim i gospodarskim pitanjima na vlastitu inicijativu ili na poticaj Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore; obavlja i druge zadatke i poslove utvrđene Statutom i općim aktima.

no images were found

Komentari
Prethodni članakProdajem mobitel Alcatel (300 kn) i ribež za kupus (100 kn). 095/523-39-79
Sljedeći članakNajbolji mogući početak Tjedna NENASILJA / Foto