Sinoć je u hotelu Kralj Tomislav u Novoj Gradiški povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti i obilježavanja dana Grada Nova Gradiška održana vrlo zanimljiva humanitarna manifestacija pod nazivom „Učenici, roditelji i profesori Gimnazije za Grad bez ovisnosti“.

Riječ je o aukciji likovnih radova, točnije dvadeset i jednog likovnog rada sadašnjih i bivših gimnazijalaca. Radovi su nastali na izbornoj nastavi pod vodstvom akademskog slikara profesora Željka Subića. Aukcija je počela izvedbom studentske himne Gaudeamus igitur u izvedbi učenika novogradiške Gimnazije, nakon čega je sve nazočne pozdravila ravnateljica Gimnazije profesorica Nada Peleh-Serenčeš koja nije krila zadovoljstvo odazivom gostiju, posebno roditelja.

Ova humanitarna aukcija slika je koncipirana tako da je početna cijena za svaku sliku bila 150 kn, a o brojnim nazočnim gostima je ovisilo za koliko će ista biti prodana. Tako je primjerice prva slika na aukciji pod nazivom „Ornamentalna vegetacija“ Maje Trusić otišla u ruke jednog poznatog Novogradiščanina za 1.500,00 kn. S obzirom da je manifestacija postala već tradicionalna u našem gradu nadamo se kako će se tradicija i dalje nastaviti, a s obzirom na uspješnost aukcije očekuje se svake godine sve više zainteresiranih Novogradiščana, što je pokazala i sinoćnja aukcija na kojoj se tražilo mjesto više.

Autor: Nikola Knežević/photo: novagradiška.com

Komentari
Prethodni članakIzložba konzervatorsko arheoloških istraživanja utvrde Gračanica Lehowacz
Sljedeći članakKutak za roditelje, kako pomoći klincu s problemima odrastanja?