Članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” brojnim aktivnostima i gostovanjima tijekom ove godine, pribrojit će još jednu. Danas gostuju u Ivanovcu kod Osijeka na jedinstvenoj manifestaciji pod nazivom “Sto pjevača na pozornici”. Radi se o jedinstvenom projektu koji se organizira po prvi puta u Hrvatskoj, a posebnost leži u činjenici da će se posjetiteljima u zajedničkom nastupu predstaviti članovi brojnih društava iz više slavonskih županija s jedinstvenim repertoarom. Među brojnim pjevačkim skupinama naći će se i članovi muške pjevačke skupine “Drežnik”, kaže Branko Vukšić, predsjednik društva:

– Sudjelovat će devet najboljih pjevačkih skupina iz Slavonije, a izvest ćemo 12 pjesama. Ova se manifestacija organizira po uzoru na koncert “sto tamburaša” i nadam se da ćemo se uspješno predstaviti.

Drežljani su održali i svoju tradicionalnu manifestaciju “Kolo na medanu”, putovali, gostovali diljem zemlje, a ponosni su i što će uskoro o njima biti emitiran i dokumentarni film.

Naime, Hrvatska televizija je snimila dokumentarni film o običajima u selu Drežnik za vrijeme blagdana Svih svetih, pa će premijerno biti prikazan 27. listopada u 11,15 h na Prvom programu.

Želja im je, kaže Vukšić, snimiti reportažu i o pokladama u njihovom mjestu.

Komentari