09. prosinca 2011. godine održana je svečana sjednica gradskog vijeća Grada Nova Gradiška na kojoj su kao i svake godine dodijeljena priznanja i nagrade najzaslužnijima u 2011. godini. Najveće gradsko priznanje otišlo je, između ostalog, Ženskom odbojkaškom klubu “Nova Gradiška”.

Za izuzetne sportske rezultate, promicanje sporta i imena Grada Nova Gradiška najveće gradsko priznanje nedavno je dobio jedan od najaktivnijih klubova u Novoj Gradiški, klub koji se natječe već sezonu i pol u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi – Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška. Ovo je zaista veliko priznanje za ovaj klub koji je osnovan prije 13 godina, 1998. godine.

Do prije nekoliko godina, mnogi izvan našeg grada, županije ili regije možda tada nisu uopće čuli za novogradiški odbojkaški klub, ili su mislili da su nitko i ništa u, nazovimo tako, odbojkaškom svijetu. No, danas je druga priča. Klub koji je došao do 1. B hrvatske odbojkaške lige, koji je igrao ove godine u hrvatskom kupu s osvajačicama Inter lige, višestrukim državnim prvakinjama i osvajačicama kupa Riječankama, klub na čijim je domaćim utakmicama posjećenost gledatelja veća nego kod bilo kojeg drugog kluba toga ranga, klub koji ima dvije igračice koje su u pričuvnom sastavu hrvatske juniorske odbojkaške reprezentacije, koji je gotovo nepobjediv u domaćim utakmicama, danas je jako cijenjen u hrvatskoj odbojci i nećemo pogriješiti, ako kažemo, klub na čiji bi se rad mogli ugledati mnogi, ne samo s našeg područja, nego i s područja cijele Hrvatske. To je klub koji iz dana u dan razvija mlade igračice i koji je stvorio već nekoliko odličnih generacija, te koji svakako ima svijetlu budućnost. Čestitke cijelom klubu na dobivenoj nagradi, upravi kluba,  treneru i naravno igračicama, te možemo svakako potvrditi ono što su naši stari uvijek mudro govorili: “Svaki trud i zalaganje se na kraju isplati”.

Zadovoljstvo dobivenom nagradom i priznanjem nije krio ni trener novogradiških odbojkašica koji je od prvih dana u ovom klubu, a s kojim smo danas razgovarali.

Novogradiške odbojkašice se nakon prvog dijela sezone 2011/2012 nalaze na 5. mjestu s 4 pobjede i 5 poraza, te 13 bodova.

Za kraj spomenimo i imena igračica koje su registrirane za nastup u 1. B hrvatskoj odbojkakoj ligi. Ženski odbojkaški klub igraju: Anja Barać, Iris Ivaniš, Daria Banožić, Karla Glasnović, Antonija Mlinac, Kristina Pilaš, Marina Vidošić, Lucija Dautović, Franka Zubović, Dora Zečević, Antonija Čeliković, Klara Vukšić, Dorotea Petričević. Još jednom čestitke.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članak“Evanđelje po saksofonu”
Sljedeći članakGospel na slavonski način