Sinoć je održana 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška u prostorijama Udruženja, gdje su se sastali članovi kako bi sumirali rezultate rada protekle i iznijeli planove za sljedeću godinu. 

Skupštini su svojim prisustvom podržali i gradonačelnik grada Nove Gradiške Vinko Grgić, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, načelnik općine Cernik Vitomir Žakić, direktor industrijskog parka Adam Đanić  i doživotni počasni predsjednik Milan Krpan.

Dnevnim redom obuhvaćen je niz točaka potrebnih za redovan rad Skupštine, te informacija o radu i aktivnostima Udruženja obrtnika između sjednica skupštine, prijedlog financijskog izvješća i bilješki za 2018. godinu, prijedlog rada Udruženja za 2019. godinu. 

Predsjednik Udruženja, Tomislav Šimić, kroz dnevni red je, zajedno s članovima Skupštine komentirao i obrazložio aktivnosti koje su imali u 2018. godini. Sve točke i izvješća su jednoglasno usvojeni.

Novogradiško Udruženje u ukupnom broju obrtnika na razini županije sudjeluje s 27,38 posto. Nakon godina kontinuiranog pada broja registriranih obrta u 2018. godini trend opadanja je zaustavljen, te je primjetan pozitivan trend povećanja broja obrta i to za 15 obrta u odnosu na godinu ranije. Broj registriranih obrta u 2018. godini iznosio je 567. Najzastupljenija je uslužna djelatnost 35,1 %, slijedi trgovina s 15,5 %, te proizvodna djelatnost s 15 %. Ostvaren je prihod od 444,859 kuna, što je 13 % više u odnosu na godinu prije.

U 2018. održano je nekoliko edukacija i seminara za članstvo, nastavljena je suradnja s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, te s predstavnicima Grada Nova Gradiška, a surađivalo se i s Industrijsko-obrtničkom školom, Turističkom zajednicom, Industrijskim parkom, LAG-om Zapadna Slavonija i ostalim institucijama. Udruženje je poslovalo pozitivno prema svim važećim propisima.

Načelno, članovi Udruženja postigli su i više nego dovoljno od svojih zadataka u svega godinu dana. Predsjednik Udruženja Tomislav Šimić opravdano je zadovoljan svime učinjenim, a ima i bezrezervnu podršku članova.

Komentari
Prethodni članakNajbolji mladi poljoprivrednik bavi se uzgojem industrijske konoplje
Sljedeći članakSusret prijatelja: Sutra u Starom Petrovom Selu 33. međunarodni rukometni turnir u spomen na Zlatka Akmačića