Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, posjetio je Novu Gradišku i došao dati podršku Vinku Grgiću za gradonačelnika na prijevremnim izborima 20. ožujka, ne sumnjajući u njegovu pobjedu. S njim na skupu podrške došli su Boris Lalovac, Siniša Hajdaš Dončić i Igor Dragovan. Iskoristili smo priliku i s njim popričali o unutarstranačkim izborima u SDP-u.

Komadina je vjerojatno dobar župan, ali to nije isto ono što sam ja radio sve ove godine – rekao je danas (ponedjeljak) u Novoj Gradiški, u programu Radija Nova Gradiška predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Izrazivši uvjerenje u pobjedu na unutarstranačkim izborima, on je dodao kako je za njega cijela Hrvatska, od Vukovara do Umaga i Dubrovnika, jedno političko polje, i kako se svugdje mora prilagoditi, a ipak ostati vjeran sebi i SDP-ovim vrijednostima.

Na upit hoće li u slučaju pobjede kažnjavati svoje protukandidate, odgovorio je kako će svatko morati preuzeti odgovornost za svoje postupke, a konačnu riječ o svemu će dati članstvo na stranačkoj konvenciji  i kasnije na stranačkim izborima u gradovima i općinama. – Ključno je pitanje imam li ja prema mišljenju ljudi snage, energije i iskustva da nastavim raditi taj posao i jesam li bolji kandidat. Ja smatram da sam bitno bolji – rekao je Milanović. Na prozivanja o govoru mržnje odgovorio je kako reći nekome da je šaka jada nije govor mržnje, nego ruganje.

Dodao je kako on stalno pita svoje članove, prijatelje i kolege žele li da bude još oštriji i misle li da je prešao granicu nakon koje će netko od njih izaći na ulicu s plinskom bocom ili čekićem i početi razbijati. To je, po njemu, govor mržnje. – Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čovjeka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je dio političkog govora. Pogledajte kako pričaju republikanci u Americi – dodao je Milanović. Prema njegovim riječima, takav je govor prvenstveno prisutan na desnici. – Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, ali to niste čuli iz naših usta – zaključio je šef SDP-a.

 

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakGlumci HNK Osijek oduševili Novogradiščane
Sljedeći članakSvim ženama …