Udruga za autizam “Sunce” Nova Gradiška organizirala je humanitarnu priredbu „Tortijada i limunijada“ u Društvenom domu Nova Gradiška. 

Humanitarnu prodaju kriški torti i limunade koje  osigurali su sponzori Obrt Mađarica, Slastičarnica Venera, Cake bar Malina, SOHO Bar i R&R d.o.o. Nova Gradiška uz pomoć mladih učenika za kuhare Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška.  Akciju su dodatno zasladili nastupi dječjih skupina –plesni studio Marine Mihelčić iz Požege, Glazbeni odjel OŠ Mato Lovrak (Leon Turkalj i Borna Franić), dječja folklorna skupina OŠ Rešetari, Staša Kukić, pobjednica dječjeg festivala Aurea fest Požega u kategoriji od petog do osmog razreda, starije odgojne skupine Dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“ Nova Gradiška, recitatori OŠ Ljudevita Gaja s predstavom „Učiteljica Višnja“ pod vodstvom Dunje Vidošić, sopran-solo pjevanje Karmen Szabo, te uz pratnju Frana Liseca,  župni zbor mladih „Nebeski znak“ i ženski zbor “Aurora”.

Sav prihod od „Tortijade i limunijade“ namijenjen je uređenju novih prostorija Udruge za autizam Sunce Nova Gradiška u kojima bi, uz kabinet za senzornu integraciju osposobili i sobu za opuštanje.

-“Osim sobe za opuštanje tu su i brojni drugi planovi za uređenjem prostorija Udruge, ali i nove edukacije naših djelatnika za razne terapije kako bi sve prostore koje imamo nastojati zaokružiti u jednu cjelinu “- izjavila je Melita Dragić, članica i tajnica Udruge za autizam “Sunce”

Brojni Novogradiščani pokazali su veliko srce, kao i puno puta do sada, te svojim odazivom i slatkim humanitarnim doprinosom pomogli u širenju usluga djeci s autizmom.

– “Uspjeli smo u svom naumu, ja sam rekla da osvijestiti malo potrebu za pomoći i činjenicom da mi zaista možemo pomoći, ovakvim malim činom uvelike doprinosimo”- zadovoljna je nakon “Tortijade i limunijade” bila Melita Dragić

no images were found

 

 

 

Komentari