Večeras su novogradiške odbojkašice u 15. kolu 1. B hrvatske odbojkaške lige pobjedile na domaćem terenu odbojkašice Dubrovnika rezultatom 3:0 (25:19, 25:19, 25:21).

To je četvrta pobjeda zaredom što znači ukupno osvojenih 12 bodova zbog čega naše odbojkašice drže čvrsto 5. mjesto na tablici.

Na početku večerašnje utakmice bilo je malo nervoze s obje strane sve do kraja prve polovice prvog seta. Nakon izjednačenog početka naše odbojkašice se polako odmiču od Dubrovčanki i stvaraju prednost koju do kraja prvog seta gošće nisu uspjele dostići. Prvi set je završio rezulatom 25:19 za naše. U drugom setu naše odbojkašice su bile još samouvjerenije i opasnije kako u napadu i na servisu, tako i prilikom blokiranja gostujućih napada. Takav tempo Dubrovčanke nisu mogle pratiti, te je drugi set pripao također Novogradiščankama identičnim rezultatom 25:19. U trećem setu se dogodila slična situacija kao i kod prošle domaće utakmice protiv Drenove, kada je nakon rezultata 2:0 u korist naših pala koncentracija Novogradiščankama, te se tako dogodilo i na večerašnjoj utakmici. Gošće su vodile tijekom prve polovice trećeg seta čak i 6 bodova razlike, da bi se na sredini trećeg seta naše trgnule i počele sustizati rezultat. Druga polovica seta je bila dosta neizvjesna da bi se naše odbojkašice na kraju ipak kvalitetnijom igrom i boljom koncentracijom rezultatski odmaknule od gošći, te slavile i u trećem setu 25:21 i tako pobjedile Dubrovčanke u konačnici 3:0.

 

Kao što smo već rekli riječ je o 4. pobjedi zaredom, što će se zasigurno večeras proslaviti, pogotovo što su u pitanju i dvije gostujuće pobjede prošlog vikenda na već spominjanoj mini dalmatinskoj turneji kada su Novogradiščanke pobjedile prvoplasirani Šibenik i samo dan kasnije Zadar.

Slijede dvije gostujuće utakmice, sljedećeg vikenda protiv Ženskog odbojkaškog kluba Split 1700 II, te za dva tjedna protiv Ženskog odbojkaškog kluba Bilje. Nakon toga na kraju sezone domaća publika će uživati u dvije zaredom domaće utakmice, prvo u sklopu regularnog 18. kola protiv Odbojkaškog kluba Brda (najvjerojatnije 24. ožujka), a potom i utakmicu odgođenog 11. kola (loši vremenski uvjeti) protiv Odbojkaškog kluba Marčana, što će biti zaista zanimljiv susret s obzirom da je riječ o ekipi koja će se s Novom Gradiškom boriti za 4. mjesto na tablici.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakNadbiskup Srakić posjetio prostorije Policijske uprave
Sljedeći članakForum žena SDP-a Okučani uz Međunarodni Dan žena