Danas je u prostorijama policijske uprave s početkom u 11 sati održana izvanredna konferencija za novinare, na kojoj je bilo riječi o zapljeni veće količine droge.

Konferenciji su nazočili predstavnici Carinarnice Slavonski Brod pomoćnik pročelnice g-din Branimir Pekić i načelnik Odjela za nadzor g-din Dubravko Pekarić, te  predstavnici PU; Odjel kriminalističke policije Marijan Vargašević i načelnik Postaje granične policije Slavonski Brod Milan Budimir i brojni predstavnici medija.

Glasnogovornica PU Kata Nujić je u uvodnom dijelu upoznala predstavnike medija o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad 29-godišnjakom i njegovom privođenju uz kaznenu prijavu u Županijski sud zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga. Potom je riječ dala pomoćniku pročelnice Carinarnice Slavonski Brod Branimiru Pekiću, koji je govorio o zajedničkoj suradnji policije i carine, istaknuvši zasluge carinskih službenika u otkrivanju veće količine droge. Načelnik Odjela za nadzor Dubravko Pekarić je upoznao predstavnike medija o načinu rada carinskih službenika, te opisao trenutak kad su carinski službenici izrazili sumnju da se u vozilu nalazi droga, do trenutka ishodovanja sudskog naloga za pretragu vozila i zajedničke suradnje sa policijom.

Marijan Vargašević je pojasnio da droga u vrijednosti oko 150 tisuća kuna (i do 300 tisuća kuna, kada se upakira  „usitno“ i dođe u ruke dilerima) dolazi iz Bosne i Hercegovine, te je namijenjena tržištu u Republici Hrvatskoj. Također je dodao kako policija nastavlja daljnji rad i suradnju u vezi suzbijanja krijumčarenja droge preko granice. Na upite novinara, također je odgovarao i načelnik Postaje granične policije Milan Budimir.

Komentari
Prethodni članak“Zelena škola” za ekološki svjesne nove generacije
Sljedeći članakUručena financijska sredstava za pomoć obitelji Ramač