Jučer je održan 18. Međunarodni oldtimer susret u Novoj Gradiški u organizaciji Oldtimer kluba ”Classic 99” Nova Gradiška.

U prostorijama OTK ”Classic 99” pripremili su razgledavanje predmeta prikupljenih za budući Muzej prometa i tehnike Nova Gradiška. Kako ističe Krešimir Knežević, predsjednik kluba jedinstvena je to zbirka starih tehničkih predmeta koji su se upotrebljavali prije pola stoljeća i više, vozila strojeva, alata, poljoprivredne opreme, glazbenih instrumenata… Čak 1200 eksponata koje su prikupili u posljednje četiri godine. Sada, kaže, imaju više prostornih problema, nego tehničkih jer treba sve to smjestiti i zorno prikazati.

– Pitanje je vremena kada ćemo sve to ipak morati preseliti u adekvatniji, veći prostor – dodaje.

Ove godine članovi OTK “Classic 99” potrudili su se organizirati bogat program za sve sudionike kako bi se što bolje proveli na već 18. Međunarodnim oldtimer susretima. Osim izložbe, unatoč lošem vremenu, održana je izložba vozila na središnjem gradskom Trgu, a kasnije dan je ispunjen raznim aktivnostima isključivo za sudionike na susretu.

Tako su tijekom dana svojim oldtimerima vozili rutom od 40 kilometara koja je uključivala vožnju kroz Novu Gradišku, u Cerniku su se zaustavili kako bi posjetili Franjevački samostan i Biblijsko arheološki muzej, uputili su se nakon toga prema Cerničkoj Šagovini gdje su posjetili stari mlin i crkvu Sv. Linarte. Ni tu nije kraj, nastavak vožnje uz panoramsko razgledavanje odvijalo se dok su svojim ljepotanima vozili ka najljepšem izletištu na ovome području, Strmcu, gdje su posjetili bolnicu Sv. Rafael. 

Kraj druženja zaokružen je svečanom večerom u hotelu Kralj Tomislav u Novoj Gradiški gdje su dodijeljena i priznanja 

Ovogodišnja manifestacija ponovno je okupila mnoštvo sudionika iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Članovi novogradiškog Oldtimer kluba tijekom godine aktivno promiču, unaprjeđuju i provode aktivnosti vezane za očuvanje starodobnih vozila koji imaju status oldtimera. Također organiziraju rekreativna i kulturna druženja članova u svrhu očuvanja kulturne baštine oldtimer vozila. S drugim sličnim organizacijama razmjenjuju iskustva i naravno sudjeluju u raznim manifestacijama diljem zemlje u skladu s mogućnostima, a predsjednik kluba Krešimir Knežević s ponosom je istaknuo kako će sigurno tako nastaviti i dalje.

no images were found

Komentari
Prethodni članakŠeste Gastro večeri u Tisovcu
Sljedeći članakUmjesto u Savi, ovo ljeto kupa se u plastici