Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (7), općina Staro Petrovo Selo (4), grad Slavonski Brod (3) te općine Cernik, Okučani i Rešetari (po 1).

 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.038, dok je broj aktivnih slučajeva 99. U tjednu na izmaku evidentirano je ukupno 120 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (139) od 14 %, a ovaj tjedan je ujedno i osmi uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 86, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 186.  

 

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 55 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 41 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Pet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 565 osoba (16 osoba manje nego prethodni dan).

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

 

Komentari
Prethodni članakMODERNO DOBA; NOVE GENERACIJE: Kratkim videima Ivan Tokić zarađuje dovoljno za život!
Sljedeći članakTREBAMO LI IH KRIVITI: Studenti u znak revolta opet partijali uz poruku ”Živjeli ljudi. Ni’ko nam neće ovu noć pokvarit”