Nakon što su prije nekoliko dana razgovarali o strategiji razvoja kulture, vodeći brigu o razvoju infrastrukture, posebno one cestovne kao preduvjeta za daljnji gospodarsko – ekonomski razvoj županije, županijski su čelnici predvođeni županom Danijelom Marušićem danas ( četvrtak, 8.studenoga) posjetili nekoliko mjesta u županiji na kojima su u tijeku radovi na izgradnji i rekonstrukciji dionica županijskih cesta.

Obilazak terena startao je jutros u općini Sibinj gdje je u tijeku rekonstrukcija dionice županijske ceste L 42033, nastavljen je između naselja Srednji Lipovac i granice brodsko posavske županije, u općini Nova Kapela, te u Preradovićevoj ulici u Novoj Gradiški.

Ove je godine, rekao je župan, za cestogradnju izdvojeno 17 i pol milijuna kuna, od čega Hrvatske ceste pokrivaju 15 milijuna, a Županijska uprava za ceste ostatak iznosa. Riječ je o značajnim, ali i iznimno potrebnim sredstvima. Kada je riječ o gradilištu u Preradovićevoj ulici, investicija je to od 4 milijuna kuna, a radovi bi, prema planu, trebali biti završeni do kraja godine.

 

Tijekom današnjeg dana župan Danijel Marušić, u pratnji svoja oba zamjenika, Davora Vlaovića i Ružice Vidaković, obići će još naselje Cernik, gdje je u tijeku rekonstrukcija dionice Županijske ceste ž 4141, te Donje Rogolje u općini Okučani, gdje se u tijeku radovi na  presvlačenju ceste.

Komentari
Prethodni članakKnjiževik Enes Kišević u Rešetarima
Sljedeći članakNarod bez doma i groba, čiija je domovina cijeli svijet