Mještani Općine Okučani danas slave svoj dan i blagdan sv. Vida – zaštitnika općine. Kako to i priliči ovakvoj svečanosti održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena i priznanja.

Načelnik Aca Vidaković tom prigodom osvrnuo se na razdoblje od proteklih godinu dana, te rekao kako se ponosno može reći kako je općina, bez obzira na recesijsko vrijeme, imala najveći proračun od svog osnutka prije 15 godina. Proračun je iznosio 13.964.000,00 kn iako u tom proračunu nisu uvedeni neki projekti koji su realizirani, te se može reći da ovaj proračun iznosi još 12 milijuna kuna više.

Načelnik je govorio i još puno projekata koji su u tijeku ili su realizirani, a riječ je o vodovodu, kanalizaciji, izgradnji sportsko-rekreacijskog centra i školske športske dvorane koja unatoč izgradnji još nije dobila uporabnu dozvolu. Dožupan Davor Vlaović je na svečanosti obilježavanja dana općine rekao kako će Brodsko-posavska županija maksimalno pomoći načelniku u dobivanju uporabne dozvole, kako bi djeca, razna športska društva i udruge, kao i sami građani mogli što prije koristiti prostore ove dvorane čija je izgradnja stajala oko 9 milijuna kuna. Ono što je načelnik još istaknuo, a što je nevezano za proračun Općine Okučani, je skora obnova građevinskih i električnih postrojenja dvokolosiječne pruge, dionice Okučani – Novska, u duljini oko 20 km, te rekonstrukcija kolodvora Okučani i radovi obnove signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. U te radove bit će uloženo oko 35 milijuna eura, a sredstva su osigurana iz IPA fonda Europske unije.

Na kraju svečane sjednice općinskog vijeća obratili su se i brojni gosti, a kako smo već rekali naistaknutijim pojedincima i tvrtkama uručena su priznanja, srebrne i zlatne plakete za proteklih godinu dana. Potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće na križu u parku hrvatskih vitezova u Okučanima, a služeno je i svečano misno slavilje u župnoj crkvi sv. Vida. Obilježavanje dana općine nastavljeno je u večernji msatima kulturno umjetničkim programom na kojem su nastupili gosti iz Slavonskog Broda, Podmilačja (BIH) i domaćini KUD “Tkaniva” iz Okučana.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članak“Sa Strme se pisma čuje”
Sljedeći članakKatedrala nacionalnog duha i uma već 170 godina