Na vrijeme ili prekasno, članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, početak vikenda ( petak, 14.rujna), odlučili su iskoristiti, pa još jednom “pretresti” sva politička događanja u našem gradu.

Sastanku su, uz novogradiške HDZ-ovce, nazočili i prvi županijski HDZ-ovac, predsjednik Pero Ćosić i tajnik Županijskog odbora stranke, Dubravko Galović. Nakon radnog dijela, članovi najjače oporbene stranke donijeli su nekoliko zanimljivih zaključaka. Zaključak pod rednim brojem 1: kaže kako je potrebno hitno inicirati sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška, iako su isto, u međuvremenu, već zatražili članovi HDSSB-a, na tiskovnoj konferenciji, ali i sami HDZ-ovci na jednoj od svojih prethodnih presica. Na sastanku je osim toga zaključeno, pod rednim brojem 2: kako je na sjednici ( ukoliko do nje dođe) potrebno UTVRDITI što se, uopće, dogodilo tijekom procesa u kojemu su aktualni gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovrški, od hrvatske Vlade tražili suglasnost  za podizanje kredita u iznosu od 10 milijuna kuna?

Obzirom kako je poznato da je Vlada Republike Hrvatske  suglasnost ukinula, a Ministarstvo financija u radnjama evidentno utvrdilo nepravilnosti, pitanje je što to još treba utvrditi, a što nije jasno? Još jedan od zaključaka koje je izrodio radni sastanak članova Gradskog odbora HDZ-a, pod rednim brojem 3 kaže slijedeće:  U SLUČAJU utvrđivanja bilo kakvih nepravilnosti  ili protuzakonitosti u postupanju, potrebno je inicirati smjenjivanje svih koji su u tome sudjelovali?? ( pročitati, već navedeno obrazloženje zahtjeva pod rednim brojem 2 !!))  Podsjetimo, kako je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Mato Bilonjić, na stranačkoj  tiskovnoj konferenciji održanoj u našem gradu 25.kolovoza, javno zatražio smjenu gradonačelnika Vukovića i predsjednika Gradskog vijeća, Golovrškog, rekavši kako članovi oporbe ne mogu više dolaziti na sjednice Gradskog vijeća koje saziva i kojima predsjedava čovjek koji je krivotvorio dokument?!

Poslednji zaključak, pod rednim brojem 4., koji su donijeli novogradiški HDZ-ovci, kaže kako je nakon uružbiranja zahtjeva za izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća o pokrenutom postupku potrebno izvijestiti javnost.

Kako su brojke, datumi i probijeni rokovi, oduvijek sjajan prostor za manipulacije, ali i iznimno nezgodni za komentiranje,  ( jer, kao i svaki drugi zakon i poslovnik se može tumačiti na ovaj ili onaj način), upravo je ovo područje prostor oko kojega će se “nadmudrivati ” mali i veliki pravni umovi. Da li je zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća već trebao biti urudžbiran u Gradskoj upravi, jesu li ili nisu probijeni zakonom dozvoljeni rokovi, ili još uvijek ima vremena, nije poznato.

Nama, biračima, Novogradiščanima, pet do 12 je ionako, odavno odzvonilo…

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članak“Budućnost” i “Psunj- Sokol” odigrali bez pogodaka
Sljedeći članakŠkolska pekmezijada u Brđanima