Jučer je u Gradskoj vijećnici grada Nova Gradiška održana konferencija i predstavljanje projekta “Dječji centar za razvoj i podršku”.

Riječ je o trogodišnjem programu koji se provodi u suradnji s partnerima Udrugom za autizam “Sunce”, Dječjim vrtićom Nova Gradiška i Gradom Nova Gradiška.

Glavni i idejni nositelj programa je udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “Prevencija”. Predsjednica Udruge Aleksandra Grubač predstavila je detaljan plan, koji se ovoga puta projektom skoncentrirao na djecu s posebnim potrebama, kao i na djecu s teškoćama u razvoju.

Program je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i to u trogodišnjem razdoblju od 2017. do 2020. godine u iznosu od 600,000,00 kuna.

Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti zadovoljan je odličnom suradnjom Grada Nova Gradiška i Udruge “Prevencija”. Grad će uvijek skrbiti o našim najmlađima kojima je pomoć potrebna, dodao je Vidošić.

Aleksandra Grubač ima velika očekivanja od ovog projekta, a cilj nam je pomoći i ovim programom obuhvatiti što više korisnika. Pozivam sve roditelje, učitelje, fizioterapeute kao i građane da se pridruže djelovanju udruge. 

Komentari
Prethodni članakKada kreća gradnja Doma za stare i nemoćne?
Sljedeći članakUspjeh naših tenisača