10 je godina prošlo od kada su učenici i profesori novogradiške Gimnazije gradu i njegovim sugrađanima u Mjesecu borbe protiv ovinsosti, ali i u iščekivanu rođendana grada, predstavili jedinstvenu inicijativu, koja je, obzirom na staž i tradiciju, ispunila svoju svrhu.

“Učenici i profesori Gimnazije za Grad bez ovisnosti” naziv je tradicionalne humanitarne aukcije likovnih radova učenika Gimnazije koja svake godine prikupi značajna sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Baš kao na sličnim velikim, svjetskim aukcijama, večer je to ugodnog druženja i razgovora, ali i prilika da se na jednom mjestu okupe nekadašnji gimnazijalci, intelektualci grada, ali i svi oni s velikim srcem, svjesni problema koji nas okružuje, ali i plemenitosti pomaganja.

Učinili su to i sinoć ( četvrtak, 29.studenoga) u prostoru restorana Slavonski biser i uspješno organizirali večer umjetnosti, glazbe, humanosti i prijateljstva. Za organizacijski dio i ove su se godine pobrinuli, na prvom mjestu, domaćica-ravnateljica škole, profesorica Nada Peleh Serenčeš,  članovi Vijeća učenika, vijeća roditelja, te učenici-kreativci, čije umjetničke žice brižno njeguje i usmjerava profesor Željko Subić.

S pločicama za licitaciju, onako engleski, na tragu stila čuvene kuće Sothesby, nadmetali su se, između ostalih, ravnatelj novogradiške Opće bolnice, dr.Dražen Oršulić, doktorica Ljepša Rakas Vujčić, županijski pročelnik Odjela za europske integracije, Marijan Štefanac, te voditelj uprave Hrvatskih šuma, Nova Gradiška, Marinko Stojić.

I ove je godine, svoje prste u organizaciji aukcije, ali i cjelogodišnjoj edukaciji i prevenciji imala i voditeljica školskog preventivnog programa, profesorica Koraljka Hausnet-Lasović.

U kratko vrijeme trajanja aukcije i zanimljivog  licitiranja, kakovo, uglavnom imamo priliku vidjelti na filmovima, prikupljena su značajna sredstva, a zanimljivo je kako su dvije slike postigle i cijenu od zavidnih 1 500 kuna.

Kao  i ranijih godina, prikupljena sredstva naći će pravu svrhu, a novac će biti iskorišten na najbolji mogući način. 500 kuna već je rezervirano za Tanzaniju, zemlju  s kojom su novogradiški gimnazijalci povezani brojnim suptilnim vezama, a ostatak će, kao i uvijek, biti usmjeren u najpotrebniji didaktički materijal, te ostala obrazovno-edukativna pomagala.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, u susret rođendanu našega grada, poželjeti mu, na ovakav način dobro zdravlje, godine bez ovisnosti i problema velikog svijeta, najbolji je mogući poklon.

Znaju to i gimnazijalci, stoga će aukcija uspješno zakoračiti  u svoje novo desetljeće.

 

Autor: Simonida Tarbuk/Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakZa bolje i humanije društvo
Sljedeći članakNa hrvatskoj političkoj sceni, izgleda, pojavio se momak koji ima mozak s jajima, a nema rep.