Nastavljajući i dalje redovne aktivnosti približavati javnosti, s dugoročnim ciljem predstavljanja policije kao partnera zajednice i civilnog društva,a ne samo i isključivo represivnog organa, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, jučer su ( srijeda, 12.prosinca ) za učenike drugih razdreda Osnovnih škola organizirali zajedničko druženje na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Što rade granični policajci, koja je službena procedura prolaska kroz granični prijelaz, kako se postupa s osobnim dokumentima-samo je dio redovnih aktivnosti granične policije s kojima su upoznati učenici Osnovne škole “Antun Mihanović” iz Slavonskog Broda.

 

Gotovo istovremeno, policija je radila i na redovnim edukativno-preventivnim aktivnostima, organiziravši u središtu županije još jednu radionicu u okviru projekta Jednaka prava za sve, namijenjenu invalidima, ali i osobama s mentalnim poteškoćama. Radionicu je vodila policijska službenica linije maloljetničke delikvencije, Jelena Lovrek.

 

Kako su nedavno najavili iz Policijske uprave Brodsko posavske i s novom kalendarskom godinom, policijski će službenici, želeći prevenirati, ali i educirati, pokrenuti jedinstveni projekt o opasnostima društvenih mrteža, te na taj način, dodatno upozoriti roditelje, ali i djecu, koja su, već u najranijoj školskoj dobi, sve učestaliji korisnici usuluga interneta.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakRazlog kašnjenju željezničkih garnitura loše vodstvene garniture HŽ-a?
Sljedeći članakPravi razlozi zimske trakavice U HŽ-u