Žene Bodovaljaca, predvođene Božicom Petričević, iako i osobno nemaju puno, prepoznale su, u duhu blagdana, potrebe onih kojima je u dane Božića, daleko teže.I nesebično, bez velikih priprema i organizacija, bez medijske pompe, okupile one koji razmišljaju na isti način i pridružile se akciji za članove udruge Hrabro dijete.Božić je, ove godine, uistinu pokucao na vrata!

Kako to uglavnom u selima biva i danas, mjesto dogovora i susreta, svakako je mjesni dom, koji je za ovu priliku, poslužio i kao središte nesebične akcije.Reagirajući spontano, ljudski, ali i kao majke, osjetile su bol roditelja djece oboljele od malignih bolesti i učinile sve da i njihove domove Božić ove godine ne zaobiđe.

Iako nas je dočekalo njih samo nekoliko, najagilnijih, brojni su se mještani Bodovaljaca akciji rado odazvali i pomogli svaki na svoj način.Skromno, ali s velikim srcem. Upravo to je ono što svijet čini ljepšim mjestom za sve nas.

Znajući kako su potrebe velike, akciju planiranju nastaviti i nakon blagdana, a iskreno se nadaju kako će svojim primjerom utjecati i na mještane brojnih drugih sela.Jer, samo se dijeljenjem, dobro umnožava. A, onda nema prepreka.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakOdjeci Gimnazije Nova Gradiška na provedbu zdravstvenog odgoja
Sljedeći članakTjedno izvješće – i dalje dominiraju krađe