Rukometni savez Istarske županije u suradnji s agencijom Globesport iz Pule i ove godine u Rovinju organizira Međunarodni ruko-metni kamp za mlade na kojem sudjeluju i članice Rukometnog kluba “Slavonka” Nova Gradiška.
Dosadašnja iskustva rada Županijskog Kampa od 1995g. do danas opravdala su postojanje, ali i proširenje aktivnosti na međunarodnom planu (od 2003. god.).
Dolaskom mladih rukometaša iz nama susjednih država, a posebno iz skandinavskih zemalja, omogućen je uvid našim stručnim djelatnicima – trenerima, usporedba modela rada s mlađim dobnim skupinama, dok polaznicima Kampa bržeg usvajanja novih tehnika i taktika. Ne zaboravimo druženje i stjecanje novih poznanstava s mladima iz različitih europskih zemalja i kultura, proširenje dosada stečenoga znanja stranih jezika i kvalitetnija primjena istog.
Očekivani dolazak u Kamp više od 750 mladih rukometaša i rukometašica rođenih između 1995. i 1998. godine (premašio je 1100 prijava već početkom lipnja) iz Švedske, Italije, Austrije, Norveške, Finske, Slovenije i Hrvatske.
Članice “Slavonkinih” mlađih dobnih skupina unazad nekoliko godina odlazile su redovito u kampove organizirane isključivo od HRS-a preferirajući TELE 2 Kamp u Crikvenici. Čelništvo RK “Slavonka” odlučilo se promijeniti lokalitet osluškujući pozitivne sugestije kolegica i kolega iz klubova sudionica Kampa u Rovinju prošlog ljeta. Put Rovinja jutros su s trenericom Ljiljanom Zdunić otišle vratarka Barbara Sokić, igračice Josipa Laslo, Anita Kajtazi i Sanja Didović.
Povratak slijedi u nedjelju navečer 30. lipnja 2012. godine.
Autor: Nikola Knežević/Miroslav Samardžija
Komentari
Prethodni članakNovogradiške juniorske odbojkašice “nesretno” zadnje
Sljedeći članakMeđunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga