Proteklog vikenda u Poreču je održanu juniorsko odbojkaško državno prvenstvo na kojem novogradiške juniorke nisu postigle dobar rezultat, ali sve bi bilo bolje da nije bilo spleta nesretnih okolnosti.

Kako nam je javio trener Damir Runjaš odigrali su prvu utakmicu protiv Osijeka kompletni i izgubili 3:1, a onda se na zagrijavanju prije druge utakmice protiv Splita 1700 ozlijedila najjača igračica Iris Ivaniš. Naime, došlo je do teškog istegnuća leđnog mišića i pomaknuća kralješka, te kompletne ukočenosti donjeg dijela leđa. Bez obzira što to na prvu zvuči jako loše, Runjaš ističe kako ozljeda nije preteška, te će se Iris 10-ak dana oporavljati i nakon dobrog mirovanja, trebalo bi sve biti dobro.

Nakon te ozljede novogradiške odbojkašice su izgubile od Splita 3:0, a drugog dana od Poreča 3:0 i Marine Kaštele 3:1 dok su zadnji dan tjesno izgubili od Kostrene 3:2.

Na kraju je najbolji bio Poreč, drugi je završio Osijek, treća je bila Marina Kaštela, četvrta Kostrena, peti Split 1700, a nažalost zadnja Nova Gradiška.

Trener Damir Runjaš je rekao: “S obzirom da smo morali igrati bez Iris i da za nju trenutno nemamo adekvatnu zamjenu zadovoljan sam kako smo odigrali pogotovo mlađe cure i jedino smo na toj utakmici 1. dana kada se Iris na zagrijavanju protiv Splita ozljedila djelovali izgubljeno, ali smo već 2. dan bez nje dobro reagirali i odigrali na trenutke i jako dobro. Da smo bili kompletni realno bi zauzeli 3. ili 4. mjesto po kvaliteti, ali eto nije bilo sreće ovaj put”.

 

No, ipak mora se čestitati mladim novogradiškim odbojkašicama koje su se uopće uspjele plasirati među 6 najboljih juniorskih ekipa u cijeloj Hrvatskoj, te će zasigurno i taj uspjeh ući u već sada jako uspješnu, iako kratku, povijest kluba.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakGrlo “Classic Gem” obitelji Serdar iz Okučana prvo u Sinju
Sljedeći članak10. Međunarodni rukometni kamp za mlade